Тернопіль Інформ

Поліцейські Донеччини викрили заступника голови Мангушської територіальної громади на хабарі

67221 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посадовець вимагав та отримав неправомірну вигоду за укладання договору на розміщення сортувальних контейнерів для збору твердих побутових відходів на території територіальної громади, а саме на узбережжі Азовського моря.
Корупційний механізм одержання коштів з підприємців задокументували поліцейські Управління стратегічних розслідувань в Донецькій ДСР Нацполіції, слідчого управління (детективи) під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.
Встановлено, що заступник голови Мангушської ТГ Маріупольського району вимагав 40 000 гривень за позитивне вирішення питання щодо розміщення контейнерів для збору відходів.
У результаті обшуку в автомобілі службової особи вилучено частину неправомірної вигоди у вигляді заздалегідь ідентифікованих працівниками поліції грошових коштів.
Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням службового становища).
Вказаний злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2020 ternopol-inform

Мої відео