Тернопіль Інформ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 10 квітня 2021 року

58241 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.
Протягом минулої доби, 9 квітня, було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 6 обстрілів та 1 дистанційне мінування мінами ПОМ-2.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік селищ ПІСКИ та ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу СТАРОГНАТІВКИ загарбники обстрілювали позиції наших захисників з автоматичних станкових гранатометів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав осколкове поранення. Захисника оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надали необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я пораненого – задовільний.
У напрямку населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ, ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.
Станом на 7 годину ранку, 10 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік населеного пункту МАЙОРСЬКЕ збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.
Бойових втрат серед українських захисників за поточну добу немає.
Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!
#ООС #операція_ООС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation #daily_statement

© 2020 ternopol-inform

Мої відео