Тернопіль Інформ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 7 квітня 2021 року

48774 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України. Протягом минулої доби, 6 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту НЕВЕЛЬСЬКЕ противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік населених пунктів ПІСКИ та ОПИТНЕ окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібру, а також з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів.

Поблизу населених пунктів АВДІЇВКА, НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, КАМ’ЯНКА та ГНУТОВЕ, російсько-окупаційні війська застосовували у бік позицій українських захисників стрілецьку зброю, автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», біля селища НОВГОРОДСЬКЕ, збройні формування вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів, а неподалік населених пунктів ЗОЛОТЕ-4 та ШУМИ – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу селища НОВОТОШКІВСЬКЕ ворог застосовував стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів, один український воїн отримав поранення, несумісні з життям. Окрім цього, в районі операції Об’єднаних сил один військовослужбовець загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих захисників.

На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факт порушення з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку, 7 квітня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4867 транспортних засобів, 5152 особи, з яких 4767 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців особи не доставлялись. Виявлено 89 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 29 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 603 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 762 особи. Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» 93 та 117 відповідно.

Слава Україні!

© 2020 ternopol-inform

Мої відео