Тернопіль Інформ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 27 березня 2021 року

9946 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Збройні формування Російської Федерації і надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських підрозділів.
Протягом минулої доби, 26 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників неподалік населеного пункту ШУМИ із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
У тому ж напрямку, у передмісті селища МАЙОРСЬК, противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
В результаті обстрілу чотири захисники зі складу Об’єднаних сил загинули, двоє отримали поранення. Пораненим воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та доправили до лікувального закладу.
Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.
На дії противника військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», російсько-окупаційні війська вели обстріл зі стрілецької зброї у напрямку позицій Збройних Сил України поблизу ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКОГО.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Також російські найманці грубо проігнорували запити української сторони на тишу, продовживши обстріл позицій наших захисників. Вчергове окупанти продемонстрували послідовні кроки на дискредитацію координаційного механізму та додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року. В медіапросторі найманцями традиційно розповсюджувались цинічні заяви щодо події в районі ШУМІВ, тиражувались фейки та маніпуляції.
Наголошуємо, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.
Станом на 7 годину ранку 27 березня, зафіксовано 1 обстріл з боку російсько-окупаційних військ.
Зокрема, неподалік населеного пункту СЛАВНЕ противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем.
Втрат серед наших захисників від початку поточної доби немає.
Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.
Слава Україні!


ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4598 транспортних засобів, 4861 особу, з яких 4441 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців (НЗФ) доставлялась 1 особа. Виявлено 93 адміністративних правопорушення.
За вказаний період поліцейськими розкрито 78 злочинів.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1173 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 603 особи. Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України – 135 і 132 відповідно.
Відмовлено в пропуску на КТУ через неможливість встановити ЕС «ВДОМА» та відмову від обсервації 5 особам. Збройні формування РФ не пропустили до тимчасово окупованих територій України 5 осіб.

Слава Україні!


Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!

© 2020 ternopol-inform

Мої відео