Тернопіль Інформ

Звідки взяти мільярд до бюджету та як вирішити проблеми позичальників ВАТ «Сведбанк»

9577 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Ні сам не гам і іншому не дам» - так влучно можна назвати ситуацію з кредитним портфелем в розмірі 2,8 млрд. грн. ВАТ «Сведбанк», які ще 7 років тому передали власність фінансовій компанії  «Вектор Плюс»,  за 111 млн.грн., тобто приблизно за 3%  від вартості пакету. В той же день компанія «Вектор Плюс» передала всю заборгованість ТОВ «Кредитні ініціативи» також за  111 млн.грн.

Нічого не було б в цьому поганого, якщо б компанія «Кредитні ініціативи» взяли на баланс цей актив та сплатили податок на прибуток,  який приблизно складає десь 648 млн. грн.

Не маючи ні морального, ні  юридичного права стягувати борги колишніх позичальників «Сведбанк» ці структури не перестають з допомогою «кесаря», а саме державних інституцій: судів, нотаріусів, державних реєстраторів та виконавчої служби стягувати з громадян України  заборгованість, якої не існує та забирати їх майно.

Журналісти програми «Темрява боїться  Світла» спробували на прикладі  гості в студії - Олени Сумської з’ясувати чому протягом 7 років такий собі «фінансово-колекторський клан» безкарно «грабує» позичальників і при цьому майже мільярд гривень не сплачено до бюджету України.

Куди дивилися всі ці роки фіскальні органи влади, можна тільки здогадуватися, та чому фіскальні органи не бачать злочину в сфері несплати податків у великих розмірах не зрозуміло.

Державні органи не тільки нічого з цим не роблять, вони дозволили цій структурі за допомогою суддів, нотаріусів та так званих «чорних реєстраторів», зробити десятки тисяч громадян України безхатченками.

Теги: Вектор Плюс,Кредитні ініціативи,Сведбанк,Ваша Надія,Федір Олексюк,Олена Сумська,Не сплата податків у великих розмірах,ДФС,Органи державної влади,Шахрайські схеми колекторів,Шахрайство,Беззаконня,Темрява боїться світла

© 2020 ternopol-inform

Мої відео