Тернопіль Інформ

Звернення Володимира Зеленського за підсумками 538-го дня війни

254100 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Сьогодні продовжую відвідувати наші бойові бригади. Учора ми були на Донеччині, сьогодні – різні райони Запорізької області, територія роботи ОСУВ «Таврія».  

Відвідав передове хірургічне відділення та подякував нашим бойовим медикам за порятунок українських життів. Поспілкувалися з комбригами та комбатами про потреби наших воїнів – те, що вони реально відчувають на передовій. Усе, про що говорили хлопці, звучатиме на Ставці.

Коли таке спілкування – бригада за бригадою, і в усіх реальний бойовий досвід, – то можна оцінити ситуацію значно глибше, побачити, як конкретний досвід одної бригади може бути застосований іншими підрозділами та масштабований на всі наші сили оборони.  

Зафіксували конкретні потреби: засоби РЕБ, дрони, броньовані евакуаційні машини – «медевак». Є додаткові організаційні питання – те, про що не говорилося вчора, зокрема щодо офіцерських звань. Тренування наших воїнів – одне з ключових завдань, говорили про це теж. Реальний бойовий досвід, сучасні виклики й тенденції на полі бою, вогонь і маневр, майстерність, яка є в наших воїнів і яку треба поширювати на всі бригади, а також зробити це пріоритетом в навчальних центрах, особливо під час навчання мобілізованих. Підготовка воїнів – це також відповідальність кожного командира, усіх ланок. Важлива мотивація людей, і це прямий наслідок того, як вчаться воювати».

© 2020 ternopol-inform

Мої відео