Тернопіль Інформ

Володимир Зеленський і Марк Рютте зробили заяви для ЗМІ після зустрічі в Києві

307868 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Нідерланди є одним із лідерів у військовій, фінансовій, гуманітарній сфері, юридичній допомозі Україні. Сьогодні ми говорили про те, як захистити наші спільності й наші пріоритети. 

Ми вітаємо нещодавнє рішення Гааги передати нам два ЗРК Patriot, а також потужний внесок у танкову коаліцію: Нідерланди разом із Німеччиною та Данією готуються передати Україні понад 100 танків Leopard. 

Обговорили сьогодні й інші збройні потреби нашої держави, нашого захисту України та всієї європейської спільноти від російського реваншизму. Маємо спільне розуміння з Нідерландами того, що не може бути жодних табу щодо постачання та підтримки зброєю нашої армії, нашої України, тому що це підтримка і захист нашого суверенітету. 

Дякую тобі, Марку, і загалом Нідерландам за підтримку міжнародних ініціатив, зокрема української формули миру. Нідерланди готові бути лідером у відновленні справедливості, і це один із пунктів формули миру й одна з ключових передумов відновлення надійної безпеки України, Європи та всього вільного світу. Агресор повинен відповідати за агресію. Зокрема, усі вбивці, терористи й кати повинні бути притягнуті до відповідальності. І я впевнений, це буде».

Володимир Зеленський і Марк Рютте зробили заяви для ЗМІ після зустрічі в Києві.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia

© 2020 ternopol-inform

Мої відео