Тернопіль Інформ

Понад 5 тисяч актів було переглянуто в рамках проведення 240 безвиїзних перевірок суб’єктів нормотворення

Понад 5 тисяч актів було переглянуто в рамках проведення 240 безвиїзних перевірок суб’єктів нормотворення
11388 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом липня працівниками Відділу державної реєстрації НПА Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) було переглянуто понад 5 тисяч актів в рамках проведення 240 безвиїзних перевірок суб’єктів нормотворення.

Основним завданням проведення таких перевірок є виявлення порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів: неподання, несвоєчасного подання для державної реєстрації нормативно-правових актів, які відповідно до законодавства підлягають державній реєстрації, направлення на виконання нормативно-правових актів, що не пройшли державної реєстрації та не опубліковані в установленому законом порядку.

Центральне управління Мін'юсту здійснює не тільки державну реєстрацію нормативно-правових актів, які зачіпають права, свободи та законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, а й контролює за додержанням суб’єктами нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

Профільний відділ також:
- проводить правову експертизу на їхню відповідність законодавству України;
- готує проекти рішень та висновки про:
державну реєстрацію НПА;
повернення їх на доопрацювання;
відмову у державній реєстрації;
визнання актів, прийнятих уповноваженими на це суб'єктами нормотворення, такими, що не підлягають державній реєстрації та інше.

Ми працюємо для Вас!
Та перевіряємо, щоб нормативно-правові акти відповідали усім вимогам законодавству.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео