Тернопіль Інформ

Затверджені нові нотаріальні округи у Волинській (5 округів), Львівській (8 округів) та Рівненській областях (5 округів)

Затверджені нові нотаріальні округи у Волинській (5 округів), Львівській (8 округів) та Рівненській областях (5 округів)
208196 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державні нотаріальні контори, розташовані в межах нотаріальних округів, які існували до введення в дію Наказу, вважаються такими, що функціонують в межах новостворених нотаріальних округів. Державні нотаріуси державних нотаріальних контор здійснюють нотаріальну діяльність в межах нотаріальних округів, перелік яких затверджено Наказом, з дати введення його в дію, а саме з 07.06.2021.
Приватні нотаріуси здійснюють нотаріальну діяльність в межах нотаріальних округів, перелік яких затверджено Наказом, з дати видачі нового реєстраційного посвідчення.
Приватні нотаріуси, реєстраційні посвідчення яких підлягають заміні у зв’язку із зміною назви нотаріального округу продовжують здійснювати нотаріальну діяльність в межах округів, які діяли до набрання чинності Наказу.
Для видачі реєстраційного посвідчення приватним нотаріусам необхідно подати до міжрегіонального управління заяву про реєстрацію приватної нотаріальної діяльності та видачі реєстраційного посвідчення та вчинення інших необхідних організаційних дій.
Організаційні заходи, у зв’язку із приведенням у відповідність нотаріальних округів буде завершено протягом 1 місяця.
До уваги громадян! Ведення незакінчених та зберігання закінчених спадкових справ, заведених нотаріусами, які здійснюють нотаріальну діяльність в межах нотаріальних округів, перелік яких затверджено Наказом, у тому числі прийняття заяв, що будуть подаватися після закінчення спадкових справ, здійснюється нотаріусами, у провадженні яких знаходились такі справи до введення в дію Наказу, за винятком випадків, визначених абзацами третім – п’ятим підпункту 2.7 пункту 2 глави 10 розділу ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2012 № 296/5 (далі – Порядок).
Нотаріальне посвідчення договорів про зміну або розірвання договорів, посвідчених нотаріусами, які здійснюють нотаріальну діяльність в межах нотаріальних округів, перелік яких затверджено Наказом, здійснюється нотаріусами, якими посвідчено основні договори, за винятком випадків, визначених підпунктом 7.3 пункту 7 глави 1 розділу ІІ Порядку.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео