Тернопіль Інформ

Втік від служби та вбив знайомого – морпіха засуджено до 7 років позбавлення волі

13948 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підтримання публічного обвинувачення Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України, Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області визнав винним військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин ЗС України в самовільному залишенні військової частини та у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині (ч. 4 ст. 407, ч. 1 ст. 115 КК України).

Вироком суду матроса батальйону морської піхоти засуджено до покарання у виді 7 років позбавлення волі.

У суді встановлено, що вказаний військовослужбовець у березні 2017 року, самовільно залишив розташування військової частини та перебував поза її межами до січня 2018 року, проводячи «вільний» від служби час на власний розсуд.

Крім того, військовослужбовець у січні 2018 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, яка сталася на подвір’ї домоволодіння громадянина З., забив його до смерті металевим одностороннім ріжковим ключем.

У судовому засіданні обвинувачений щиро розкаявся та повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень.

Теги: Спеціалізована прокуратура Південного регіону,самоволка,умисне вбивство,матрос,Кропивницький

© 2020 ternopol-inform

Мої відео