Тернопіль Інформ

Військового комісара районного військового комісаріату судитимуть за ДТП із смертельними наслідками

179524 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України, 27.01.2021 до суду направлено обвинувальний акт стосовно військового комісара районного військового комісаріату Кіровоградської області за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України).

Військового комісара обвинувачено в тому, що він, на початку грудня 2020 року, керуючи автомобілем «Volkswagen Sharan», під час паркування біля підприємства не переконався у безпечності свого маневру та розпочав рух назад у напрямку паркувального місця, створивши тим самим небезпеку для руху пішохода, яка перебувала позаду, й здійснивши на неї наїзд.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди 62-річна потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких померла.

За скоєний злочин військовому комісару загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Військова Прокуратура,військовий комісар,ДТП,обвинувальний акт,Кропивницький

© 2020 ternopol-inform

Мої відео