Тернопіль Інформ

Заволодів бюджетними коштами в сумі 4,3 млн грн – керівника підприємства-підрядника судитимуть на Одещині

184209 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону 09.12.2020 до суду направили обвинувальний акт
у кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника одного із комерційних підприємств у заволодінні бюджетними грошовими коштами
в сумі 4,3 млн грн (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, вказана особа обвинувачена в тому, що у 2018 році, під час виконання договору на будівництво казарми у м. Подільськ,
до офіційних документів – актів приймання виконаних робіт вніс недостовірні відомості про завищення обсягів підрядних робіт, які фактично підприємство не виконувало.


Як наслідок, керівник підприємства заволодів бюджетними грошовими коштами в сумі 4,3 млн грн, якими розпорядився на власний розсуд – на потреби, не пов’язані з будівництвом військових об’єктів.


З метою відшкодування завданих збитків державі прокурор заявив до обвинуваченого цивільний позов на вищевказану суму.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: казарми,Військова Прокуратура,будівництво,бюджетні кошти,обвинувальний акт,Одещина

© 2020 ternopol-inform

Мої відео