Тернопіль Інформ

День прапора та 102 роки театру імені Шевченка: у неділю дніпряни відзначали одразу два свята

День прапора та 102 роки театру імені Шевченка: у неділю дніпряни відзначали одразу два свята
7384 ПЕРЕГЛЯДІВ

Святкування розпочалось з самого ранку. На Театральному бульварі облаштували ярмарок. Тут містяни могли придбати вироби ручної роботи та різноманітні смаколики — мед і пряники, цукерки та східні ласощі.

Поруч з театром змонтували сцену та винесли стільці для слухачів. По обіді на глядачів чекав святковий концерт, організований адміністрацією театру, представниками місцевих національних меншин та Міжнародним благодійним фондом О. Петровського «Солідарність». Артисти разом з духовенством підняли над площею національний прапор і прочитали молитву за Україну.

«Нам приємно, що до нашого свята приєдналися діаспори. Це і азербайджанці, і вірмени, і грузини, і євреї. Ми всі разом у мирі та злагоді живемо на українській землі, тому наше свято ми назвали “Солідарність братніх народів”», - розповіла Яна Іванілова, віцепрезидентка Міжнародного благодійного фонду О. Петровського «Солідарність».

«Сьогодні наш театр відзначає 102 річницю з дня народження. Ми раді, що наше свято припало на таке чудове державне. Адже так сталося, що наш театр — перший в Україні державний театр і саме на цій площі вперше у Дніпрі був піднятий прапор України», — додала директорка та художня керівниця Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Шевченка Оксана Петровська

 

Автор: МБФС

© 2020 ternopol-inform

Мої відео