Тернопіль Інформ

За безпекою у курортних районах Донеччини стежить туристична поліція

34646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щодня на охорону громадського порядку заступають 130 поліцейських у складі кінних, піших, вело- і мотопатрулів, а також поліція на воді. У курортних зонах організовано роботу 7 поліцейських станцій для оперативної допомоги громадянам. Серед завдань туристичної поліції – контроль за дотриманням карантинних обмежень, щоб відпочинок був безпечним.
Туристична поліція працює у чотирьох курортних зонах: Маріупольській і Мангушській на півдні регіону, в Слов’янській і Лиманській на півночі. Територію патрулюють 44 наряди, в тому числі – спільні з військовослужбовцями Національної гвардії.
Найбільше людей відпочиває на узбережжі Азовського моря. Саме тому поліція посилила постійну присутність у Лівобережному і Приморському районах Маріуполя, а також селах Урзуф, Білосарайська Коса, Ялта.
В акваторії курсує поліцейський катер, а в пляжній зоні – піші і велопатрулі. У Маріуполі в місцях відпочинку працюють кінна і мотополіція.
Збільшено кількість нарядів і оптимізовано їх розташування на території Славкурорта, Святогірська і Лиманського району. Так, для патрулювання Святогірська створено окрему мобільну групу.
Поліцейські не тільки забезпечують публічну безпеку, але й стежать за дотриманням карантину, проводять роз’яснювальну роботу з власниками закладів і відпочивальниками.
На сьогодні у туристичних зонах перевірено майже 250 об’єктів господарювання. За порушення карантинних обмежень складено 11 адміністративних протоколів.
Поліція закликає громадян з розумінням ставитися до необхідних заходів безпеки, бо вони спрямовані на захист їхнього життя і здоров’я.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2020 ternopol-inform

Мої відео