Тернопіль Інформ

У День вишиванки поліцейські Донеччини змінили однострій на одяг з елементами традиційної вишивки

36745 ПЕРЕГЛЯДІВ

У третій четвер травня, за традицією,співробітники різних підрозділів поліції висловлювали свою патріотичну позицію та повагу до символу української ідентичності – вишиванки. А поліцейський оркестр для всіх шанувальників пісні підготував святкову музичну композицію.

Сьогодні вишиваний характерним для різних місцевостей орнаментом одяг залюбки носять представники різних вікових категорій та різних професій. Поліцейські Донеччини – не виняток. З великим задоволенням вони вбралися в заквітчані плаття та розшиті сорочки, щоб висловити свою повагу до рукотворних мистецьких традицій українського народу.

Так вже традиційно склалося, що на Україні рукоділля та спів завжди йдуть поруч. Тому яке ж свято вишиванки без супровідної пісні? Щоб розважити шанувальників українських традицій поліцейський оркестр підготував нову музичну композицію.

Наші поліцейські сьогодні одягнули вишиване вбрання не за наказом, а за велінням серця. Отже, ставляться до цього символу української культури з щирою пошаною.

Начальник відділу управління кадрового забезпечення підполковник поліції Інесса Бріт вважає, що вишиванка – гарний, зручний і до того ж престижний одяг, який несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. «Одягайте свої вишиванки, та нехай весь світ побачить, як прекрасна наша Україна та її символи!» - закликає поліціянтка.

Для начальника відділу міжнародного поліцейського співробітництва підполковник поліції Олени Некрасової вишиванка є уособленням неба й ланів, краси, духовності та багатої історії нашого народу. Вона з превеликим задоволенням одягнула сьогодні вишиваний одяг, щоб повною мірою відчути радість свята.

«Незвично замість однострою одягнути святкову вишиванку, - зізнається керівник управління організаційно-аналітичного забезпечення підполковник поліції Вадим Сергієнко. – Але в ній відчуваєш свою причетність до святкової події і єдність з українським народом. Це, знаєте, надихає…»

«Вишиванка для мене – це жіночність, краса, мамина пісня й золоті бабусині руки. Це вишневий квітучий садок, безмежні, залиті сонцем лани. Це - воля! Одягти вишиванку для мене – значить відчути захист та підтримку через віки, загорнутися в ніжність, побути вдома, обійняти рідних, які далеко! – ділиться заступник начальника відділу правового забезпечення майор поліції Ольга Лубкіна.

Помічник начальника поліції Донеччини підполковник поліції Олег Ягольник зізнається, що до вишиваної сорочки ставиться як до оберега, здатного вберегти від лиха й неприємностей. Сьогодні одягав свою вишиванку з відчуттям радості та зі святковим настроєм.

Свято української вишиванки не обмежує можливість носити традиційне вбрання одним днем. Коли живете з Україною в серці, можете за бажанням змінювати звичний одяг або однострій на рукотворне диво й насолоджуватись його красою хоч щодня!

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

 

 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео