Тернопіль Інформ

Обладнання лікарям: фонд передав надсучасні пристрої для обласних лікарень Дніпра

Обладнання лікарям: фонд передав надсучасні пристрої для обласних лікарень Дніпра
215342 ПЕРЕГЛЯДІВ

Надточні крапельниці, монітори для важких пацієнтів та захисна амуніція. Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» разом з друзями вкотре передав дніпровським обласним лікарням необхідне обладнання та предмети захисту. 

 

«Цю співпрацю ми провели спільно з нашими партнерами Віталієм Абраменком та Сергієм Кочатковим. Разом ми привезли до обласної лікарні ім. Мечникова монітори для пацієнтів, захисні маски, захисні екрани, високі бахіли та захисні костюми. Це те, що дозволить лікарям бути захищеними, коли вони працюють з важкими хворими», — коментує віцепрезидентка Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Іванілова.

 

Головний лікар ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко додає: «Буквально «з коліс» все це переходить в реанімаційне відділення. Персонал все налаштує і відразу ж підключить до апарату важких хворих. За 2-3 години все це вже буде в дії».

 

Обладнання передали й в обласну дитячу клінічну лікарню. Відділення інтенсивної терапії отримало дозуючі прилади: шприцеві дозатори та автоматичні крапельниці.

 

«У нас лікують новонароджених вагою від 500 грамів і для них вкрай важливо чітко дозувати протягом доби введення ліків. Швидкість має бути постійною й дуже низькою, а це неможливо зробити звичайною крапельницею. Тому такі високоточні апарати нам дуже необхідні», — розповів Денис Сурков, завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії для новонароджених обласної дитячої клінічної лікарні.



 

Автор: МБФС

© 2020 ternopol-inform

Мої відео