Тернопіль Інформ

В Миколаєві нагадали де отримати допомогу від булінгу

В Миколаєві нагадали де отримати допомогу від булінгу
208217 ПЕРЕГЛЯДІВ

Що таке булінг, як його розпізнати, де отримати допомогу та яка відповідальність передбачена за цькування? – на ці та інші питання відповідали під час вебінару, організованого Регіональним центром з надання безоплатної правової допомоги у Миколаївській області. Серед спікерів – заступник директора Регіонального центру Євген Мороховець та старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Миколаївській області Анна Павлова.

Як відзначив Євген Мороховець, незважаючи на те, що проблема булінгу не є новою, до 2019 року в правовому полі нашої країни взагалі не було такого поняття. При цьому дослідження ЮНІСЕФ в Україні свідчать, що близько 70% українських дітей зіштовхувалися з цькуванням в різних його проявах.

«Практично кожна людина, хоча б раз у житті була учасником булінгу в одній із трьох ролей – жертви, агресора або спостерігача. І хоча в більшості випадків дитина просто переростає це, іноді наслідки булінгу можуть призводити до серйозних фізичних або психологічних травм. Отже, ми маємо розуміти, що булінг – це не просто пустощі, це агресивна, свідома, вкрай негативна поведінка, за яку булер має нести відповідальність», – відзначив заступник директора Регіонального центру.

Серед іншого, говорили як діяти якщо людина стала жертвою чи свідком цькування.

Тож, що потрібно зробити якщо ви стали свідком булінгу:

Втрутитися і припинити цькування – булінг не слід ігнорувати!

Обов’язково повідомте педагогів або керівництво закладу освіти про ситуацію, що склалася.

У разі бездіяльності керівництва закладу освіти – зверніться із заявою в поліцію!

Де можна отримати допомогу?

Якщо Вам необхідна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів) – зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103*.

ВАЖЛИВО: діти мають право на правову допомогу від держави, в тому числі складання заяв, представництво в суді тощо.

Якщо дитині необхідна психологічна допомога – зверніться на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116-111.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео