Тернопіль Інформ

КАРАНТИН - Є ЧАС СТВОРИТИ СВОЮ ФРАНШИЗУ!

КАРАНТИН - Є ЧАС СТВОРИТИ СВОЮ ФРАНШИЗУ!
23304 ПЕРЕГЛЯДІВ

В операційних та рутинних процесах повсякденного життя у багатьох з нас не було часу зупинитися та подумати - а може варто розвивати свій бізнес по моделі франчайзингу?

Зараз - у карантин - саме час поміркувати і дати собі відповідь на це питання! А поки що ось Вам «на подумати»:

5 КРОКІВ ЗАПУСКУ СВОЄЇ ФРАНШИЗИ.

1️. Вивчіть особливості франчайзингу

Беріть участь в заходах по франчайзингу – виставках, вебінарах, зустрічах, т.д. Вивчайте компанії, які вже розвивають свою мережу по франшизі. Та станьте учасником спільноти франчайзингу – для цього запрошуємо Вас приєднатися до щойно створеної групи у ФБ – тисніть сюди: Відкрита група учасників ринку Франчайзингу.

2. Досліджуйте своїх конкурентів

Для чого? – Щоб проаналізувати, зробити висновки та «конкурентно» позиціонувати свою пропозицію франшизи серед пропозицій своїх конкурентів.

Ваша пропозиція франшизи повинна бути конкурентоспроможною.

Ви маєте переконати потенційних франчайзі, що Ваша пропозиція вигідніша, надійніша, перспективніша та із нею вони зароблять більше.

3️. Розробіть франшизу в 2-х варіантах – на окрему одиницю (на один об’єкт) і групову, що складається із декількох одиниць (на кілька об’єктів)

Важливо мати можливість продавати кілька одиниць франшизи одному франчайзі. Що це означає?

Часто франчайзі хочуть отримати право працювати в декількох місцях або на кількох територіях. Тобто, їм не потрібно тільки одне місце розташування або одна територія.

Щоб мати можливість пропонувати і продавати як окремі одинці франшизи, так і франшизи з декількома одиницями, Ваш франчайзинговий пакет повинен бути структурований таким чином, щоб забезпечити продаж франшизи на окрему одиницю в «окремі руки», тобто одному франчайзі. Отже, якщо франчайзі хоче один об’єкт (одну одиницю франшизи) - тільки одне місце розташування, то підписує одну угоду про франшизу.

Якщо ж франчайзі хоче купити право відкриватися в кількох місцях, Ви повинні надати йому готову угоду про розробку території, а також графік розробки кожного місцерозташування та території.

Франшиза у 2-х варіантах дасть Вам можливість довгостроково планувати розвиток своєї мережі і буде додатковою перевагою для потенційних франчайзі, які готові вкладати гроші у Вашу франшизу.

4️. Ставте перед собою реалістичні цілі

Франчайзинг - це скоріше марафон, ніж спринт. Встановіть реалістичні цілі щодо того, як буде виглядати успіх Вашої франшизи для Вас. Які реалістичні цілі продажів франшизи у перший рік і протягом наступних двох, трьох, чотирьох і п'яти років?

5️. Підготуйтеся до запуску своєї франшизи

Серйозно підійдіть до формування моделі франчайзингу свого бізнесу, фінансового та маркетинг-планів, опису бізнес-процесів. Бо без цього діла не буде.

Також для успішного продажу та запуску франшизи надважливо мати повний та сформований професіоналами франчайзинговий пакет. Хоча, «АБИШО» можна скачати з інтернету чи купити за 300 доларів.

А от, щоб отримати справді робочу модель та гідний франчайзинговий пакет, доведеться попрацювати над цим 2-4 місяці самим або залучити для цього зовнішніх спеціалістів, серед яких і наші експерти. То ж ми завжди готові допомогти!

З повагою

Наталія Колодій
Виконавчий директор
Федерації розвитку франчайзингу
Cell /Viber/ WatsApp: +38(067) 6060965
Web-візитка: nkolodii.com
Web-сайт: fdf.org.ua

Удосконалюючи бізнес, разом зробимо світ кращим!

Теги: #Франшиза #Франчайзі #Франчайзинг #franchising #operation_manual #businesstips #growbetter #customerfirst #marketingtips #консалтинг #коучинг #бизнескоуч #аналитик #ритейл #менеджмент #тренинг #тренер #обучение #кейс #retail #ментор #купити_франшизу #договір_франчайзингу #франшиза #трейдмаркетинг

© 2020 ternopol-inform

Мої відео