Тернопіль Інформ

Під Києвом відсвяткують Водохреще за стародавніми традиціями

Під Києвом відсвяткують Водохреще за стародавніми традиціями
40171 ПЕРЕГЛЯДІВ

18 і 19 січня в Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде грандіозне святкування Водохреща за традиціями наших пращурів. На гостей чекають реконструкції стародавніх обрядів, яскрава шоу-програма з кінними виступами, гарячі напої та страви з багаття, катання на конях та традиційні слов'янські забави.

Приїхавши до Князівства, відвідувачі здійснять подорож у часі на тисячу років назад, у добу Київської Русі, та побувають в справжньому, живому середньовічному місті. Адже тут не просто відтворюється Київ V - XIІІ століть (в повному масштабі на основі знань сучасної науки), тут відроджується атмосфера і дух тої славетної епохи.

18 і 19 січня в Древньому Києві можна буде не тільки зануритися у життя справжнього середньовічного міста, але також побачити, як святкували Водохреще за часів Київської Русі та самому доторкнутися до давніх традицій і обрядів.

У ці дні після урочистого відкриття програми гостей запросять приєднатися до хресної ходи на чолі з Іоаном Хрестителем до Василівської церкви та до криниці Святого Андрія. У неділю, 19 січня, у відтвореній автентичній церкві Х століття пройде святкове богослужіння, присвячене Хрещенню Господньому. Потім на Дитинці Древнього Києва всі бажаючі зможуть окропити себе свяченою водою з криниці Святого Андрія.

18 і 19 січня гості зануряться у світ давніх традицій і обрядів Київської Русі. Перед очима відвідувачів розгорнеться театралізоване дійство «На Йордані», що оповідає про Іоана Хрестителя. Тільки в Князівстві відвідувачі побачать традиційні українські вертепи. Деякі з них пройдуть давньослов'янською мовою, якою розмовляли наші пращури. А потім всіх гостей запросять до майстер-класів із вивчення і співу колядок.

Родзинкою розважальної програми в ці дні буде веселий і повчальний мюзикл за мотивами «Вечорів на хуторі біля Диканьки». Разом із людьми, акторами-каскадерами та учнями школи кінних лучників «Князь Володимир», в ньому візьмуть участь коні рідкісних історичних порід. Близько 20 музичних творів буде виконано живим вокалом, а вогняні спецефекти на тлі шедеврів середньовічної архітектури додадуть видовищності та незабутніх вражень. Незвичайним мюзикл робить те, що всі бажаючі, і дорослі, і діти, зможуть взяти участь у дійстві.

Жителі Древнього Києва запросять гостей приєднатися до традиційних зимових забав, веселих ігор, конкурсів, флешмобів і запальних хороводів.

Зігрітися можна буде в теплій Княжій корчмі, скуштувавши різноманітних гарячих напоїв, середньовічних настоянок і смачних страв з багаття, приготованих як за сучасними, так і за стародавніми рецептами.

На гостей Древнього Києва чекає знайомство з кіньми рідкісних стародавніх порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. До цих унікальних коней можна підійти, погладити, сфотографуватися з ними, і навіть проїхати верхи або в екіпажі.

У Древньому Києві кожен відчує себе справжнім жителем середньовічного міста. Мудра знахарка-відунка відкриє таємниці минулого і майбутнього, і пригостить трав'яними чаями за стародавніми рецептами. В Княжій костюмерній можна приміряти одяг жителів Київської Русі (князя, княгині, бояр і богатирів) і влаштувати яскраву фото сесію. А потім можна зайти до середньовічної крамниці та обрати оригінальний сувенір ручної роботи на пам'ять. Любителів екстриму чекають канатний спуск «Політайло» і швидкісна гірка «Змій Горинич».

Хто хоче продовжити свою подорож до Середньовіччя ще на день, може залишитися з ночівлею в будинку готельного типу або в хостелі, попередньо забронювавши місця.

У Князівстві можна і самому опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Для цього потрібно звернутися до організаторів в Древньому Києві або зв'язатися за тел. (044) 461-99-37. І вже з першого заняття опановувати мистецтво керувати конем і влучно стріляти з лука, долучаючись до бойових традицій наших пращурів!

*                В програмі фестивалю можливі зміни

Древній Київ відкривається о 10:00. Програма розпочнеться о 13:30.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого - 190 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно.

Древній Київ у Князівстві Київська Русь розташований у с. Копачів, Обухівський район, Київська область.

У неділю, 19 січня, курсує маршрутка з Києва від станції метро «Видубичі», згідно з розкладом на сайті.

Детальна інформація на сайті www.parkkyivrus.com

 

Теги: Водохреще,вертепи,колядки,майстер-клас,Київська Русь,Київ,історія,архітектура,археологія,музеї,ярмарок,коні,шоу

© 2020 ternopol-inform

Мої відео