Тернопіль Інформ

Засуджено двох горе-батьків, які заборгували власним дітям понад 160 тис грн аліментів

Засуджено двох горе-батьків, які заборгували власним дітям понад 160 тис грн аліментів
146360 ПЕРЕГЛЯДІВ
За принципової позиції Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури суд виніс обвинувальні вироки двом мешканцям м. Дружківки, які, будучи працездатними особами, умисно не виплачували дітям призначені судом аліменти. 
 
Так, 34-річний чоловік, маючи неофіційний дохід, не перераховував колишній дружині у період з травня 2015 по серпень 2019 року грошові кошти на утримання їх спільної дитини – сина 2009 р.н. З огляду на неодноразові попередження боржника виконавчою службою про відповідальність за нехтування батьківськими обов’язками, у березні 2018 року суд тимчасово обмежив чоловіка у правах на полювання, користування зброєю, керування транспортним засобом та на виїзд за межі України, але він продовжив злісне ухилення від сплати коштів рідній дитині, накопичивши заборгованість на суму понад 133 тис грн. 
 
Ще один 34-річний тато доньок 2010 та 2012 р.н, вже будучи притягнутим до відповідальності за несплату аліментів (ч. 1 ст. 164 КК України) у вигляді 80 годин громадських робіт та стосовно якого у суді перебуває аналогічне кримінальне провадження, також маючи неофіційні прибутки, заборгував дітям з лютого по серпень 2019 року близько 27 тис грн.  
 
Суд, визнавши чоловіків винними в інкримінованому правопорушенні, призначив першому покарання у вигляді 80, а другому – 100 годин громадських робіт.
Теги: законісправедливість

© 2020 ternopol-inform

Мої відео