Тернопіль Інформ

Генштаб: Оперативна інформація станом на 18.00 16.05.2022 щодо російського вторгнення

Генштаб: Оперативна інформація станом на 18.00 16.05.2022 щодо російського вторгнення
384417 ПЕРЕГЛЯДІВ

?Генштаб: Оперативна інформація станом на 18.00 16.05.2022 щодо російського вторгнення

?На Слобожанському напрямку намагається стримувати наступ України на північ від міста Харків та запобігти виходу на Державний кордон. Також РФ посилює на цьому напрямку ППО та сили спеціального призначення.

?На Харківському напрямку ворог намагався вести бойові дії в напрямку населеного пункту Тернова, успіху не мав.

?На Слов’янському напрямку противник, силами підрозділів зі складу 20 загальновійськової армії, здійснює доукомплектування та поповнення втрат, намагається відновити наступ.

?ЗСУ вразили склади боєприпасів, що розміщувались в місті Ізюм. 

?На Донецькому напрямку противник обстрілював наші позиції з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та авіації.

?На Лиманському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Шандриголове. У напрямку населеного пункту Лиман, за результатами бойових дій, успіху не має, намагається посилити угрупування своїх військ. 

?На Сєвєродонецькому напрямку окупанти вели бої в районі населеного пункту Борівське, зазнали втрат. 

?На Авдіївському напрямку ворог діяв в напрямку населеного пункту Суха Балка. Здійснив обстріли окремих позицій Сил оборони касетними боєприпасами.

?На Бахмутському напрямку противник веде бойові дії в районах населених пунктів Тошківка і Пилипчатине. В районі Гірського російські окупанти зазнали втрат та відійшли.

?На Курахівському напрямку ворог наступав в районі Марʼїнки та Новомихайлівки, успіху не мав. 

?У Маріуполі основні противник провдовжив обстріли заводу “Азовсталь”. 

?На Південнобузькому ворог здійснював обстріли цивільної інфраструктури із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Шевченкове і Нововоронцовка.

Сили оборони України здійснили вогневе ураження польового складу боєприпасів противника в районі населеного пункту Давидів Брід.

?На території Придністровського регіону не виключається проведення провокацій російською стороною. 

?Кораблі чорноморського флоту російської федерації  в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky

© 2020 ternopol-inform

Мої відео