Тернопіль Інформ

Цікаві факти про вагітність

Цікаві факти про вагітність
165880 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зі 100 пар, які вирішили планувати вагітність, лише 25 досягнуть позитивного результату з першого ж циклу.   

 За статистикою десять вагітностей зі 100 закінчуються викиднем. У деяких випадках жінка навіть не знає, що була в положенні, приймаючи викидень за звичайні місячні з невеликою затримкою.  

 Під час вагітності жінка набуває супер здатності - відчуває запахи вдесятеро краще у порівнянні з нюхом звичайної людини.   

 Крім зростання малюка в утробі матері, організм жінки також змінюється - збільшується кровообіг, розміри печінки та серця, волосся росте швидше, а матка до кінця вагітності збільшується у сотні разів.  

 Склад навколоплідних вод ідентичний складу морської води. ⠀  

 До 10-го тижня вагітності у малюка є хвостик, який потім зникає. ⠀   

 Серце дитини починає битися починаючи з 4,5-5 тижнів, що можна побачити на УЗД.   

 Багато хто вважає, що жінка в положенні повинна їсти за двох. Насправді раціон харчування збільшується на 300 ккал і потрібно їсти продукти, багаті на вітаміни та мінерали.  

 Вагітним можна стригтися, в'язати, а також домашні тварини, зокрема кішки не загрожують малюкові. Так, коти можуть бути носієм токсоплазмозу, але цим захворюванням простіше заразитися, якщо є недоварене або сире м'ясо.   

 Розмір стегон абсолютно не впливає на процес пологів. Дитина проходить через отвір у тазу – впускний канал, який візуально визначити неможливо.   

 За формою живота визначити хто народиться не можна, оскільки візуально живіт залежить від розташування та розміру плода та форми тазу.   

 Не забирають дівчинки мамину красу.  

 У другій половині вагітності малюк може пити навколоплідні води та іноді гикати. Випорожнюється він при цьому обсягом до літра на добу.   

 Приблизно до 33-го тижня дитина приймає остаточне положення в утробі матері, але в окремих випадках вона може перевернутися перед пологами.  

Перед пологами плаценту починає активно продукувати естроген, кількість якого можна порівняти з тим, що виробляється його за три роки яєчниками у не вагітної жінки.   

 Найкоротша вагітність тривала лише 23 тижні, а найдовша 375 днів. В обох випадках діти вижили.  

 Найбільший малюк народився із вагою 10 кг 200 г і зі зростом 76 см.   

 Наймолодшою мамою стала п'ятирічна дівчинка. За допомогою кесарева вона народила здорового хлопчика.  

 Середня вага дітей, які зараз народжуються приблизно на 1 кілограм більше, ніж усіх тих, хто народився сто років тому.   

 Останні двадцять років частіше народжувалися хлопчики, але жінок планети більше, ніж чоловіків.  

 Офіційний вік корейців на дев'ять місяців більший, ніж інших жителів планети, тому що рокам від народження вони додають час вагітності.   

Зараз дітки за допомогою кесарева народжуються втричі частіше, ніж у минулому столітті. Кожна третя дитина народжується завдяки кесаревому розтину.   

Кожні три секунди на Землі народжується дитина. 

Теги: Репродуктологія Київ

© 2020 ternopol-inform

Мої відео