Тернопіль Інформ

Науковці створили VR-проєкти для студентів медичних університетів

Науковці створили VR-проєкти для студентів медичних університетів
333754 ПЕРЕГЛЯДІВ

Викладацький склад та студенти Львівської політехніки розробив унікальну технологію, що допоможе медикам у навчанні. Майбутні лікарі мають можливість відвідати віртуальну реальність та переглянути, як проводять хірургічні операції. VR-проєкт створили для студентів, що навчаються в медичних закладах в онлайн форматі.

 

П’ятеро студентів та наставників працюють над розробкою пристрою. Науковці повідомляють, що це буде додаток на телефоні за допомогою, якого медики зможуть відвідати відеотрансляцію. Усі хто користуються смартфонами, інтернетом та Cardboard зможуть, без жодних труднощів, встановити програму. До відео спостереження може приєднуватись необмежена кількість студентів. Також  вони можуть не використовувати VR-пристрої, для перегляду підійде і звичайний телефон.

 

Поки розробники працюють над втіленням ідеї в реальність. Науковці виграли на конкурсі стартапів, отримали фінансування та перебувають у пошуку відеокамери, що могла б зняти процес операції на 360 градусів. На даному етапі, відеооперації є лише у 2D-форматі, проте програмісти планують перевести їх у 3D-формат. Загалом, планують знімати нескладні операції: видалення пухлин та новоутворенні, найбільше уваги хочуть приділити пластичній хірургії.

 

Проєкт дасть можливість студентам відвідувати операційну кімнату і спостерігати за усім процесом. Так, як зараз більшість медичних закладів перебувають на онлайн навчанні та не мають змоги відвідувати лікарні, то стартап є, як ніколи, актуальним. Адже студенти могли б переглядати відео у своїх гаджетах та навчатись дома.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео