Тернопіль Інформ

Міжнародна організація «Вчені за глобальну відповідальність» засуджують країни, які приховують свої збройні сили в показниках викидів

Міжнародна організація «Вчені за глобальну відповідальність» засуджують країни, які приховують свої збройні сили в показниках викидів
4895 ПЕРЕГЛЯДІВ

Країни не повинні включати викиди збройних сил у цільові показники, незважаючи на те, що, за оцінками, цей сектор створює 6% парникових газів.

Збройні сили є одними з найбільших забруднювачів навколишнього середовища на планеті, але уникають пильної уваги, оскільки країни не зобов'язані включати їх викиди у цільові показники, кажуть вчені.

За даними організації "Вчені за глобальну відповідальність" (SGR), збройні сили світу разом узяті та промисловість, що постачає їм обладнання, створюють 6% всіх глобальних викидів.

Через те, що вони називають "великою лазівкою" в Паризькій угоді, уряди не зобов'язані надавати повні дані про парникові гази, що викидаються збройними силами. Раніше, в рамках Кіотського протоколу, військових було автоматично звільнено від зобов'язань щодо викидів CO2 після лобіювання з боку уряду США.

Учасники кампанії стверджують, що нинішня ситуація, коли держави лише добровільно включають збройні сили до своїх зобов'язань щодо скорочення викидів вуглекислого газу, підриває зусилля щодо подолання кліматичної кризи.

Виконавчий директор SGR, доктор Стюарт Паркінсон, заявив, що зі зростанням військових витрат лазівка ​​продовжує збільшуватися.

 

"Військові викиди вуглецю мають значення, тому що вони є потенційно великою лазівкою у Паризьких цілях - особливо для країн з високими військовими витратами, таких як США, Китай, Великобританія, Росія, Індія, Саудівська Аравія та Франція", - сказав він.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео