Тернопіль Інформ

ЮНЕСКО оголосила Всесвітній день інформування про цунамі

ЮНЕСКО оголосила Всесвітній день інформування про цунамі
89524 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хоча цунамі трапляються рідко, вони належать до найбільш руйнівних стихійних лих. Цунамі ніколи не знають прибережних кордонів. Прибережні поселення - часто зосереджені в низьколежачих і густонаселених районах - найбільш потенційно вразливі до небезпечних прибережних явищ, включаючи цунамі, і зазнають великих людських та економічних втрат. Міжнародне співробітництво є ключовим для більш глибокого політичного та суспільного розуміння, а також участі у зниженні наших ризиків від цих прибережних природних загроз.

У грудні 2015 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй оголосила 5 листопада Всесвітнім днем ​​інформування про цунамі, щоб сприяти формуванню глобальному інформуванню суспільства про цю важливу проблему.

Міжурядова океанографічна комісія (МОК) ЮНЕСКО працює над координацією національних і регіональних служб раннього попередження про цунамі, підвищуючи глобальну поінформованість про ефективні дії, політику та практику для  ризику запобігання лиха за допомогою чотирьох систем попередження про цунамі біля Індійського океану, Карибського басейну, Північно-Східної Атлантики, Середземного та Сумежних морів. МОК також надає допомогу державам-членам за допомогою освітніх програм та регулярних навчань щодо комунікації та евакуації у зв'язку з цунамі, підвищуючи рівень координації, готовності та розуміння цунамі серед громадян та спільнот у всьому світі.

 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео