Тернопіль Інформ

Lifecell подала позов проти "Vodafone Україна" у справі про послугу збереження номера абонента.

Lifecell подала позов проти "Vodafone Україна" у справі про послугу збереження номера абонента.
177374 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанія «Лайфселл» подала позов до Господарського суду Києва проти «Vodafone Україна» у зв'язку з послугою «Збереження номеру». Про це повідомляє Forbes, посилаючись на ухвалу суду про відкриття провадження у справі. ТОВ «Лайфселл» звернулося до суду із заявою, у якій просить зобов'язати ПАТ "ВФ Україна" припинити надання послуги "Збереження номеру", йдеться в ухвалі. 

Компанія Lifecell вважає, що зазначена послуга суперечить чинному законодавству, порушує право на надання електронних комунікаційних послуг та право на отримання прибутку. Суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі. Підготовче засідання призначено на 5 лютого 2024 року.

У грудні 2023 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, оштрафувала Vodafone на 68 000 гривень за відмову 37 абонентам у переході до іншої мережі зі збереженням номера. Vodafone не погодилася з рішенням і почала оскаржувати в суді припис про порушення вимог Закону "Про електронні комунікації" щодо надання електронних комунікаційних послуг кінцевим користувачам.

 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео