Тернопіль Інформ

Трускавецька громада взяла участь у п’ятій німецько-українській конференції муніципальних партнерств

Трускавецька громада взяла участь у п’ятій німецько-українській конференції муніципальних партнерств
429290 ПЕРЕГЛЯДІВ
П’ята німецько-українська конференція муніципальних партнерств за участі понад 50-ти мерів та представників 102 громад з обох країн пройшла 12-13 жовтня у німецькому місті Ауґсбурґ.
Партнером конференції стала Асоціація міст України, участь у конференції у складі української делегації взяв міський голова Трускавця Андрій_Кульчинський.
Представники громад України та Німеччини, співпраця між якими почалася одразу після початку війни, вперше мали можливість поспілкуватися особисто і потиснути один одному руки. Українська делегація звісно ж дякували за безумовну підтримку та допомогу громадам, постійну комунікацію та розуміння невідкладних потреб.
Представники громад, експерти, представники влади також взяли участь у панельних дискусіях, воркшопах, проєктних майстернях та спільному круглому столі, який допомагає посилити існуючі зв’язки між представниками муніципального рівня.
Під час однієї із панельних дискусій із презентацією виступив і Андрій Кульчинський, який представив успішний досвід тісної співпраці між громадами обох країн. До слова, у Трускавці перебуває 14,3 тисяч внутрішньо-переміщених осіб, це становить більше 50 % від населення міста.
Щодо співпраці, то ще у 2018 році делегація із Трускавця відвідала німецьку об’єднану землю Ватлінген, де було підписано двосторонню угоду про партнерство. В тому ж році була розроблена Стратегія Трускавецького субрегіону до 2028 року.
Фінансування проєкту відбувалось у рамках програми «Пакет швидкого запуску – Україна» проекту «Партнерство з містами України» Engagement Global gGmbH.
Зі слів Кульчинського, в рамках співпраці з 2019 року успішно реалізовано:
- проєкт "План розвитку сталої та екологічно безпечної модернізації постачання питної води в Трускавці
- встановлено інформаційні пілони біля будівлі міської ради та в приміщенні КУ «Трускавецька міська лікарня»
- реалізовано проєкт «Заснування добровільної пожежної частини в Трускавецькому субрегіоні»
-реалізовано проєкт Геодезичної зйомки Трускавецького субрегіону, попереднього дослідження проєктування систем очисних споруд. У Трускавці, це перше оновлення картографічного матеріалу з 1983 року. Вартість проєкту - 44 тис. євро.
- організовано промоційний тур для 38 політиків з Нижньої Саксонії (Німеччина). Німецькі політики зацікавились Трускавцем після започаткування успішної співпраці та реалізації проєктів спільно з Землею Ватлінген.
- громада отримали комплект обладнання для облаштування ПЛР лабораторії у Трускавецькій міській лікарні.
«Всі ці реалізовані проєкти свідчать про важливість та можливість успішної співпраці та діалогу між громадами України та ЄС, зокрема Німеччини, які завжди готові підставити своє дружнє плече», - резюмував міський голова Трускавця.
За цей здається не довгий, але дуже насичений відрізок співпраці, вже стало цілком очевидно, що мережі муніципального партнерства також можуть зробити вагомий внесок у подолання наслідків війни. При цьому необхідно не тільки застосовувати вже наявні мережі, а й розбудовувати їх на різних рівнях, адже сьогодні існує дуже високий рівень готовності громад у Німеччині та в інших країнах Європи до надання підтримки Україні. Тому, такі зустрічі та безпосередні комунікації можуть дати новий імпульс до ще тіснішої співпраці, що в свою чергу позитивно вплине на розвиток громад на найближчі роки.
П’ята німецько-українська конференція з муніципального партнерства організована Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» Engagement Global за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку спільно з приймаючим округом Швабен, Спілкою міст Німеччини, Асоціацією міст України та іншими асоціаціями з Німеччини та України.
Автор: NewsPrice

© 2020 ternopol-inform

Мої відео