Тернопіль Інформ

Ергономічний та стильний образ мами в декреті: поради стилістки Катерини Жданової

Ергономічний та стильний образ мами в декреті: поради стилістки Катерини Жданової
43371 ПЕРЕГЛЯДІВ

З народженням дитини мами концентрують всю свою увагу на немовляті. Гардероб жінки повністю стає сіро-чорним. Джинси, худі, кросівки, пуховик — базові й поширені речі мами в декреті. "Це комфортно та легко", - кажуть вони. Стилістика Катерина Жданова має ж іншу точку зору. Вона вважає, що гардероб жінки в декреті може залишатися таким же яскравим та стильним. Як мамам ергономічно та легко виражати себе через одяг? Який характер стилю переважає у вас? Що може оповісти про вас щоденний набір одягу? В нашому матеріалі далі.
80% жінок в декреті звертаються за послугами до стиліста. Такі дані надає Катерина Жданова. Стилістика говорить, що це період, коли жінка хоче щось змінити у своєму житті та створити інший формат свого стилю. Тобто відбувається повне перевтілення: мама в декреті одягає сукні, спідниці, різноманітні блузки. Звісно ж стилісти не відмовляють жінок одягати джинси чи спортивні костюми. А лише рекомендують звичайні худі варіювати з гармонійними, стильними речами.
З практики Катерина Жданова пригадує, що мала клієнток, гардероб яких складався з чорних та темно-сірих речей. Стилістка стверджує: "Новий формат життя (материнства) вносить свої корективи й в моральні принципи жінки". Внутрішній потенціал виражається через гардероб, зовнішній вигляд людини. Тож якщо жінка в декреті хоче додати у свій лук, до прикладу білу футболку, вона вже створює новий стиль.
В стилістиці поруч зі створенням нового луку стоїть характер стилю (психоемоційний стан людини). Характер стилю — як себе людина почуває, як прагне виражатися через одяг або як вона хоче, щоб її сприймали, використовуючи для цього одяг. Мами в декреті виражають через одяг своє спілкування з навколишнім середовищем. До того ж Катерина Жданова говорить, що своє внутрішнє людина прагне показати через зовнішні атрибути. І лише тоді на психологічну модель наложуються типи фігур та типи зовнішності. Це стає основою характеру.
Крім того, стилістка Катерина Жданова вирізняє п'ять типів характеру стилю. Класик — найбільш поширений стиль. Це, як правило, стриманий, простий, жіночний характер, з дотриманням чітких ліній, натуральних тканин (стримані кросівки, світлі блузки). Романтик — жіночний, легкий характер стилю з квітковим принтом (сукні, об'ємні сумки). Драматик — сексуальний, грубий, різкий стиль в поєднанні з темними відтінками, тваринними принтами та кожою (комфортні, лаконічні образи). Розбишака (російською "озорник") - сексуальний, яскравий стиль з нотками спортивних елементів (поєднання відтінків). Цей характер стилю був обраний американською співачкою Майли Сайрус та попспівачкою, актрисою Ріанною. Інфантильному характеру стилю притаманно мультимедійність, яскравість, дитячість, насиченість кольорів (сукні, спортивні тренувальні штани).
В цілому, наголошує стилістка Катерина Жданова, наразі актуальними є декілька десятиліть моди. Так, відбувається перехід з 60-х років в 70-ті. Тобто багато кольорів, стилістика хіпі, диско. Наприклад, джинси кльош, біла футболка, яскрава курточка та кеди — актуальний, яскравий лук повсякденного життя. Також цікавим зразком в моді зараз можна вирізнити об'ємні плечі, піджаки та кеди з високою підошвою, які були трендовими в 80-х. Естетика 90-х теж характерна в наш час. З цього періоду в моду повертається мінімалізм. А от з 2000-х стилісти беруть джинси вільного пошиття з низькою талією.
Основою весняного сезону стають рожевий колір та всі відтинки зеленого. Якщо ж запекла модниця не готова використовувати яскраві кольори, можна додати в гардероб постільних відтінків. Також завжди в моді залишаються білий та чорний кольори, які в поєднанні з яскравими кольорами, створюють гармонійний, стильний образ. Також Катерина Жданова додає, що актуальним у 2021 році є поєднання жовтого та сірого кольорів. Стилістка рекомендує одягати сірий костюм, аксесуаром при цьому використовуючи жовту сумочку. Або наважуватися пройтися у діловому костюмі жовтого кольору, але в якості аксесуару взяти сіру сумочку.
" Жінка може мати декілька характерів стилю. Вона може об'єднувати, наприклад, романтика з драматиком або інфантильність з класиком. Головне, щоб це виглядало ергономічно та легко. А ще не боятися створювати різноманітні варіації в гардеробі, поєднуючи при цьому яскраві кольори", - говорить стилістка Катерина Жданова.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео