Тернопіль Інформ

8 кроків до зниження тарифів на газ: як українська влада намагається стабілізувати ситуацію в країні?

8 кроків до зниження тарифів на газ: як українська влада намагається стабілізувати ситуацію в країні?
151390 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно в Україні сталося різке підвищення тарифів на комунальні послуги. Це сильно вдарило по гаманцях всіх жителів країни. Вони одразу відреагували на те, що відбулося та останні два тижні відбуваються під знаком масових протестів. Люди все більшими масами виходять на вулиці та вимагають зниження тарифів. Сьогодні Денис Шмигаль прокоментував ситуацію, яка склалась і розповів про 8 кроків, які наша держава прийняла для покращення нинішньої ситуації на ринку газу.

За словами політика, стратегія, через яку в нас зараз такі високі тарифи, прийняли ще 30 років тому. Це було зроблено для того, щоб на ринку не було монополістів. Якщо всім ринком керуватиме один олігарх, ми будемо сплачувати великі суми для його збагачення. Проте це вдарятиме лише по наших гаманцях. Тож аби на ринку функціонувало декілька поставників із конкурентною платою, раніше прийняли цілий ряд постанов, які призвели до нинішньої ситуації. Шмигаль наголошує, що влада не може змінити все за один день, тож мітинги, це, звісно, добре, діалог має відбуватись, проте влаштовувати ще один майдан, не давши владі жодного часу на те, щоб виправити ситуацію, не варто.

Тому політик опублікував 8 кроків до покращення ситуації, які вже прийняла влада:

До кінця опалювального сезону за Законом України газ не може коштувати більше, ніж 6,99.
НКРЕКП прийняло рішення про зменшення тарифу на розподіл для 14 облгазів. Зниження буде до 30%
Влада домовилась, що цього сезону ціни на газ рости не будуть.
Зараз проводять роботу з готовими продуктами на ринку газу.
Минулого тижня АМКУ відкрив 6 справ проти газопостачальних компаній-монополістів, які несправедливо підвищили ціни для людей.
Субсидії стали набагато доступнішими.
Для тих, хто встановив електроопалення, передбачили компенсації.
Найближчим часом буде ухвалено рішення про збільшення газзбутів.


© 2020 ternopol-inform

Мої відео