Тернопіль Інформ

Арутюнян Еміль Карленович: важливе завдання волонтерів і меценатів – підтримати українських захисників та увічнити їхні заслуги

Арутюнян Еміль Карленович: важливе завдання волонтерів і меценатів – підтримати українських захисників та увічнити їхні заслуги
18389 ПЕРЕГЛЯДІВ

Еміль Арутюнян – один з провідних дніпровських меценатів, який доклав чимало зусиль для того, щоб полегшити місію військових російсько-української війни. Він, а також Олександр Петровський, президент Міжнародного Фонду «Солідарність» роблять усе можливе, щоб не лише надати необхідну матеріальну допомогу, але й увічнити їхні подвиги для майбутніх поколінь.

Арутюнян Еміль Карленович: Дніпровські меценати і волонтери: справи українських бійців повинні залишитися в історії


Еміль Арутюнян, так само як і голова Міжнародного Благодійного Фонду «Солідарність» Олександр Петровський, а також деякі інші активні меценати і волонтери, роблять усе можливе, щоб протягом багатьох років, навіть після закінчення російсько-української війни, про захисників нашої держави пам’ятали. Для цього «Солідарністю» та іншими активістами і однодумцями було створено меморіал. На ньому викарбувані фотографії та важлива інформація про 26 героїв війни на сході, які поклали свої життя заради України.
Цей меморіал можна побачити у місті П’ятихатки на території храмового комплексу Покрови Пресвятої Богородиці. Завдяки активності меценатів і волонтерів він був створений менше ніж протягом 6 місяців. Крім самого меморіалу, активістами була облагороджена прилегла територія: поставили місця для сидіння і відпочинку, постамент для покладання квітів і навіть дитячий майданчик.
Меморіал був урочисто відкритий за участю представників місцевої влади, волонтерів, військовослужбовців, побратимів загиблих та родичів загиблих. Відкривали пам’ятник діти бійців, що поклали своє життя за Україну та були відзначені у камені. Дружини та матері загиблих бійців висловили свою вдячність меценатам та волонтерам за активну позицію та небайдужість до справжніх героїв. Відкриття меморіалу супроводжувалося освяченням та урочистою панахидою. Для освячення до П’ятихаток приїхали священнослужителі з Дніпра та Жовтих Вод. А панахиду, у якій прозвучали поіменно всі загиблі герої, відслужив Владика Симеон.
На жаль, протягом 6 років війни біля кордонів України загинуло значно більше військовослужбовців. Тож Олександр Петровський, Еміль Арутюнян та інші меценати і волонтери зроблять усе можливе, аби віддати шану їм усім, а також допомогти їхнім сім’ям.

Арутюнян Еміль Карленович: допомога фронту і військовим


Не лише створенням пам’ятних місць займаються українські активісти і волонтери.

Важливим напрямом самого Еміля Карленовича є підтримка фронту продуктами харчування, медикаментами та засобами особистого догляду для військових.

Протягом кількох років меценат спільно з іншими однодумцями регулярно направляє у різні точки Донеччини і Луганщини автомобілі, завантажені необхідними речами.
Другий важливий напрямок – допомога лікарням, до яких привозять поранених бійців. Це передусім обласна лікарня імені Мечникова, куди благодійники спільно завозять різноманітне обладнання та потрібні медикаменти.
Разом з Фондом «Солідарність» меценат підтримує матеріально та морально сім’ї військових, які служать на фронті, або нещодавно повернулися додому, а також ті родини, які втратили когось із близьких у російсько-українській війні. Це і безкоштовний відпочинок на березі Азовського моря, і періодичні концерти та інші заходи, на які запрошують рідних і близьких військових. За таку активність меценати були неодноразово нагороджені вищим військовим командуванням Збройних Сил України, а також найвищими чинами Української Православної Церкви. Проте головною метою їхньої благодійної діяльності є не отримання нагород та визнання, а користь для рідної держави та жителів Дніпропетровщини у тому числі.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2020 ternopol-inform

Мої відео