Тернопіль Інформ

Без червоних доріжок та діамантів: в Україні стартує тиждень онлайн-фестивалю європейського кіно

Без червоних доріжок та діамантів: в Україні стартує тиждень онлайн-фестивалю європейського кіно
260187 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кінофорум на карантині відбудеться за сприяння European Union in Ukraine та Arthouse Traffic. До програми увійшли 8 кінохітів із відеокоментарями українських критиків — Олександра Гусєва та Анни Дацюк.

Про це повідомляє онлайн-ресурс eurofest.org.ua.

Відтепер, під час карантину можна не лише відвідати мистецькі заклади світу. Організатори онлайн-кінофестивалю пропонують українцям подорожувати Європою разом з майстрами світового кіно.

Глядачі зможуть влаштувати собі кінотиждень з 21 по 27 квітня. У безкоштовному онлайн-доступі будуть доступні наступні фільми:

• Комедія «Чемпіони» (Іспанія) реж. Хав'єр Фессер https://bit.ly/3ejBEg8 • Мелодрама «Франц» (Німеччина, Франція реж. Франсуа Озон https://bit.ly/3ejDxcL • Трагікомедія «Велика краса» (Італія, Франція) реж. Паоло Соррентіно https://bit.ly/34uBApi • Драма-антиутопія «У моїй кімнаті» (Німеччина) реж. Ульріх Кьолер https://bit.ly/3efaDKB • Сайфай-трилер «Малюк Джо» (Австрія, Велика Британія) реж. Джессіка Гауснер https://bit.ly/3cbFPZt • Історична драма «Анджело» (Австрія) реж. Маркус Шляйнцер https://bit.ly/2VoTDcj • Мелодрама «Холодна війна» (Польща, Франція) реж. Павел Павліковський https://bit.ly/34w2ltv • Трагікомічне роуд-муві «Король бельгійців» (Бельгія) реж. Петер Бросенс, Джессіка Хоуп Вудворт https://bit.ly/34wdqL2

Додамо також, що «Король бельгійців» демонструватиметься з українськими субтитрами, а «Велика краса» – з українською озвучкою. Що ж до решти інших кінострічок, то вони матимуть субтитри або озвучку на вибір.

Як зазначають організатори, цей фестиваль – один з кінопроєктів Європейського Союзу в Україні. Він мав відбутися 19 березня-1 квітня в шести містах на сході України. У програмі були заплановані покази шести європейських кінохітів – тріумфаторів міжнародних кінофестивалей, а також їх обговорення з кінокритиками. Однак, зважаючи на карантин, вирішили провести фестиваль онлайн і розширити аудиторію та програму. Через те, що не всі правовласники дозволили показувати їхні стрічки онлайн, організатори трохи змінили список картин і додали до нього інші фільми.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео