Тернопіль Інформ

У Дніпрі пройшла акція до роковин смерті Катерини Гандзюк

У Дніпрі пройшла акція до роковин смерті Катерини Гандзюк
89600 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпровські активісти долучилися до всеукраїнської акції, яка пройшла у сорока містах України. На роковини смерті активістки в Дніпрі зібралися люди, які вимагають від влади більш активного розслідуванні у справі вбивства Гандзюк.

Десятки учасників зібралися на Європейській площі, вони тримали плакат із написом «Хто замовив Катю Гандзюк?», а біля її портрету запалили свічки. За словами організаторів, таким чином хотіли не лише вшанувати пам`ять дівчини, а й нагадати, що замовники досі офіційно не названі та не покарані.

“Минув рік з дня смерті Катерини Гандзюк, ми знаємо, що виконавцям цього вбивства дали мізерні строки, а замовники й досі не покарані, - розповів організатор акції у Дніпрі Владислав Мельничук. - Під час передвиборчої гонки неодноразово нам обіцяли розслідування у справі Катерини Гандзюк. Але, як ми бачимо, пройшло вже більше 100 днів влади нового президента, більше 50 днів Верховної Ради, але й досі немає ніякої нової інформації”.

Крім Дніпра до акції які приєдналися Полтава, Рівне, Суми, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Кривий Ріг, Івано-Франківськ. За словами активістів, подібні заходи проводять і далеко за межами України - у Канаді, США, Німеччині, Італії, Ізраїлі.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео