Тернопіль Інформ

На Катеринославському бульварі люди ділились книжками

На Катеринославському бульварі люди ділились книжками
145516 ПЕРЕГЛЯДІВ

Живий буккросинг. Не просто залишати книги на спеціально відведених полицях, а отримувати їх з рук попередніх власників. Такий варіант обміну пропонують дніпряни. Вихідними біля читальної арки, що на Катеринославській площі, ініціатори зустрічі чекали всіх охочих взяти участь у заході. Тих, хто долучався до обміну, пригощали пряниками.

Читати паперові книги - то справжня насолода, впевнена Вікторія. Але задоволення це не з дешевих, та й зберігати всі примірники вдома – не завжди зручно.

"Я часто обмениваюсь книгами с друзьями-знакомыми, также пользуюсь сервером Либер би, это обмен б/у книгами по Украине", - розповідає учасниця буккросингу Вікторія Стебліна. 

Нині же вирішила мінятися книжками не в інтернеті, а в реальному просторі. З такою ж метою сюди прийшла і Ганна з дітьми. Каже, принесли свої улюблені, сто разів перечитані, казки. Тепер обирають, що б взяти на обмін. А живе спілкування з попередніми власниками примірників тільки допомагає у цьому.

"Тут цікаво, люди діляться досвідом, розповідають про ті книжки, які вони читали. Дитина, до речі, взяла книжку саме за порадою іншої дівчини, яка читала її", - зізнається учасниця буккросингу Ганна Дем'янова. 

"Я тут брав книгу "Я легенда" мені дуже сподобалось. Ну, мабуть, усе.Одну книгу я приніс сюди, яку я прочитав. Мені захотілося поділитися з людьми. Це була книга “Марсіанин”,каже дніпрянин Богдан Бахметьєв. 

Людей біля читацької арки стає дедалі більше, і вони привертають зацікавлені погляди тих, хто про буккросинг ще не чув.

"У всех есть дома книжки, которые уже не хочется хранить и выбрасывать их тоже не хочется. Хотелось бы их как-то кому-то передать. Ну посмотрю дома, может, сюда что-то принесу в следующий раз", - розповідає дніпрянка Наталя Носова. 

"В этом году мы решили раз в месяц проводить мероприятия. У нас запланировано шесть акций. Их расписание есть на странице в фб и также на арке", - каже організаторка буккросингу Марія Ложка. 

Організатори кажуть, наступні зустрічі зроблять тематичними. Обмін фантастикою, романами, дитячими книжками та іншою літературою. Цього разу протягом дня до арки прийшло понад сто книголюбів. Наступна зустріч запланована на 25 травня. Присвячена вона детективам.

 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео