Тернопіль Інформ

Солодощі з курячої грудки та шоколад у фритюрі: топ-5 незвичних десертів світу

Солодощі з курячої грудки та шоколад у фритюрі: топ-5 незвичних десертів світу
202061 ПЕРЕГЛЯДІВ

Торт «Наполеон», еклер, шарлотка — цими десертами українських господинь уже не здивувати. Команда «Шаленого Monday» підготувала топ-5 незвичних ласощів. Таке ви точно куштуєте не часто!  

Борода дракона

Ласощі для китайських імператорів тепер доступні простим смертним. Ну, як доступні – купити їх можна, а от зробити… Для цього треба бути кухарем 80-го левела. Щоб приготувати солодощі, цукрові нитки необхідно скручувати, розтягувати і складати, доки вони не стануть тонше волосини. Начинка цукерок – халва.

Десерт з курячої грудки

І ще один десерт для монарших осіб. Раніше його подавали лише турецьким султанам, а нині – всім охочим у стамбульських кафе. Турецькі ласощі називаються «Tavuk Göğsü». Смак птиці у них взагалі не відчувається. По суті, це звичайний молочний пудинг. 

Пюре з каштанів

Таку страву дуже полюбляють угорці. Каштани їдять запеченими або ж додають у випічку як начинку. Ця страва підійде для лінивих домогосподарок: купуєте очищені плоди і, як то кажуть, просто додаєте воду. Варите все з додаванням цукру і… voilà! Ледь не забули – зусиль таки доведеться докласти. Те, що вийшло, треба ще й потовкти. 

Кавун з морозивом

«Шалений Monday» намагається шукати легкі шляхи і не ускладнювати життя. Тож наш наступний рецепт – найпростіший. Лягаєте на диван, розслабляєтеся і тягнетесь руками до тумбочки, на якій стоїть кавун і морозиво. Вмочуєте скибочку в солодкий десерт і насолоджуєтесь. А хочете ще більшого поєднання смаків – дивіться сюжет.

Шоколад у фритюрі 

Жартівливу страву вигадали в Шотландії. Шоколадні батончики обвалюють в клярі та обсмажують на соняшниковій олії. Дивні солодощі доволі молоді — їх у країні кілтів «придумали» у 90-х роках. Ідею потім рознесли по всьому світові. Тепер смажені кондитерські вироби можна побачити навіть у меню паризьких ресторанів.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео