Тернопіль Інформ

Генеральний секретар НАТО, Єнс Столтенберг, закликав союзників Альянсу, які постачають зброю Україні, скасувати обмеження на її використання для ураження військових об'єктів у росії

Генеральний секретар НАТО, Єнс Столтенберг, закликав союзників Альянсу, які постачають зброю Україні, скасувати обмеження на її використання для ураження військових об'єктів у росії
241875 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний секретар НАТО, Єнс Столтенберг, закликав союзників Альянсу, які постачають зброю Україні, скасувати обмеження на її використання для ураження військових об'єктів у росії. Це заявив він у співбесіді з виданням The Economist.

"Час для союзників розглянути можливість зняття обмежень, накладених на використання наданої Україні зброї. Особливо зараз, коли багато бойових дій відбувається в Харкові, недалеко від кордону. Відмова Україні у можливості використовувати цю зброю проти законних військових цілей на території росії значно ускладнює її самозахист", - підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг також зазначив, що росіяни продовжують тиснути і захоплювати невеликі позиції, при цьому готові платити високу ціну за ці дрібні перемоги.

Крім того, очільник НАТО звинуватив європейських союзників у невиконанні обіцянки постачання одного мільйона артилерійських снарядів: "Ми не бачили жодних кроків у цьому напрямку".

Столтенберг визнав ризик ескалації конфлікту і зауважив, що головне завдання полягає в уникненні перетворення цього конфлікту на повномасштабну війну між росією і НАТО в Європі. Проте він відзначив різницю між наданням зброї, навчанням і власним військовим втручанням: "Ми проводимо навчання, ми надаємо зброю та боєприпаси Україні, але не плануємо прямо втручатися з території НАТО в бойові дії проти росії в Україні. Це різні речі".

Також він прокоментував пропозицію розміщення військ НАТО в Україні у разі відповідного запиту українського уряду, що висунув президент Франції Еммануель Макрон: "Це не план... Ми не маємо наміру направляти наземні війська НАТО в Україну, оскільки наша мета полягає в підтримці України, як ми це робимо, та забезпеченні того, що конфлікт не перетвориться на повномасштабну війну".

© 2020 ternopol-inform

Мої відео