Тернопіль Інформ

Більше ніж 400 українських жінок перебувають у полоні Росії

Більше ніж 400 українських жінок перебувають у полоні Росії
409229 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше ніж 400 українських жінок перебувають у полоні Росії.

Цю інформацію надав Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Серед них багато цивільних осіб, яких утримують незаконно, а також тих, чиє місце перебування є невідомим з 2014 року. Звернення про звільнення українських жінок залишаються без відповіді з боку російської сторони, яка ігнорує всі запити.

Умови утримання українських жінок у російському полоні порушують Третю Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими, зауважили в Штабі. Звільнені жінки розповідають про приниження, негуманні умови утримання, погане харчування, недоступність медичної допомоги та відсутність зв'язку з рідними.

Російська влада продовжує обмежувати доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць утримання полонених і цивільних осіб, які перебувають у росії та на тимчасово окупованих територіях, їх кількість перевищує 100.

Українська сторона пропонувала росії звільнити жінок у першу чергу, однак російські представники уникають обмінів, представляючи різні списки. Військові пояснюють це намаганням уникнути обмінів. Штаб підкреслює, що відповідно до міжнародного гуманітарного права жінки, так само як і тяжко поранені чи хворі, повинні бути звільнені або репатрійовані до нейтральних країн у першу чергу. Однак офіційні представники росії відмовляються виконувати підписані їх країною міжнародні угоди, стверджуючи, що не мають їх наміру виконувати.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео