Тернопіль Інформ

Фотовиставка пам’яті полеглим військовим у Тернополі

Фотовиставка пам’яті полеглим військовим у Тернополі
391624 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 4 лютого в Українському домі «Перемога», що знаходиться за адресою: бульвар Тараса Шевченка 27, у Тернополі, було відкрито фотовиставку, присвячену загиблим воїнам російсько-української війни та учасникам Революції Гідності.

Виставку було відкрили в рамках Всеукраїнської акції «Вшануй», покликаної вшанувати загиблих захисників України, які віддали своє життя заради суверенітету, територіальної цілісності та незалежність України та переосмислити поняття справжніх героїв.

На виставці презентовано фотографії українських родин, які зображені із сімейною реліквією – річчю щонайбільше нагадує їм про покійного. Одяг, гітара, книги, фото, нагороди – ці сімейні артефакти являють собою своєрідне продовження зниклого на фото, вони ніби показують, що він поруч.

Автором світлин, виступив французький фотограф українського походження Юрій Білак. Саме його через його об’єктив розповідаються історії близьких, які загинули у війні з Росією, але навічно лишаються в серцях тих, хто пам’ятає своїх героїв.

Найголовнішим, на чому наголошує дана виставка, є важливість увічнення пам’яті, популяризація подвигу, який здійснили герої. Важливо не забувати про події, які наразі відбуваються довкола України, не забувати про жертви, які було покладено заради миру в нашій країні.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео