Тернопіль Інформ

В університеті започатковано реалізацію Всеукраїнського курсу для студентів від українського продуктового IT-бізнесу «Створення та розвиток ІТ-продуктів»

В університеті започатковано реалізацію Всеукраїнського курсу для студентів від українського продуктового IT-бізнесу «Створення та розвиток ІТ-продуктів»
355979 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка у рамках меморандуму про співпрацю, укладеного з ГО «Освітня фундація продуктового ІТ» (Product IT Foundation for Education) за сприяння ІТ-компанії Genesis під егідою Міністерства освіти та науки України та Міністерства цифрової трансформації України, реалізується навчальний курс «Створення та розвиток ІТ-продуктів». Цілями впровадження курсу у систему вищої освіти України є: профорієнтація в продуктовому IT; розвиток у студентів підприємницького мислення, здатності ухвалювати самостійні відповідальні рішення; посилення практичної складової вищої освіти.

У першому семестрі 2022-23 н. р. пілотний курс успішно пройшли студенти спеціальності 051 Економіка під керівництвом завідувача кафедри політекономії Сергія Степаненка. Змістовно освітній курс містив 10 навчальних модулів: вступ до ІТ-продуктів; етапи розвитку продукту: від ідеї до реалізації; команда цифрового продукту та non-tech професії у продуктовому IT; пошук та валідація ідеї; продуктова аналітика; performance-маркетинг та залучення користувачів; поведінкові патерни користувачів цифрового продукту; огляд технічної складової створення продукту; прийняття рішень в цифрових продуктах; висновки та підсумкове тестування. Формат онлайн-інтенсиву включав: інтерактивні заняття; лекції від практиків; скрінкасти; інфографіки; блоки мікронавчання; кейс-методики, засновані на досвіді сучасних українських компаній; завдання в LMS.

Знання, уміння та навички, отримані студентами-економістами за підсумками пройденого курсу, зараховано як результати навчання за окремий змістовий модуль в рамках дисципліни «Управління інноваційно-інвестиційною діяльністю».

За підсумками впровадження курсу «Створення та розвиток ІТ-продуктів» у ПНПУ імені В. Г. Короленка координатор проєкту в університеті Сергій Степаненко 1 грудня 2022 р. взяв участь у Всеукраїнській онлайн-конференції від Genesis «Інтерактивне навчання. Результати наймасштабнішої співпраці ІТ-бізнесу та освіти 2022». Учасники форуму прослухали виступи представників індустрії інформаційних технологій про особливості співпраці IT-бізнесу та освіти, можливості для покращення навчального процесу та залучення студентів, ознайомилися із практичними здобутками викладачів із запуску всеукраїнського інтерактивного курсу-стажування про створення та розвиток IT-продуктів, поділилися власним досвідом роботи з онлайн-курсами та імплементації досягнень бізнесу в навчальні дисципліни.

У другому семестрі 2022-2023 н. р. до проходження інтерактивного курсу-стажування «Створення та розвиток ІТ-продуктів» зможуть долучитися студенти факультетів технологій та дизайну, природничих наук та менеджменту, а також фізико-математичного. З нового навчального року курс буде доступним для студентів усіх факультетів як навчальна дисципліна вибіркового циклу. Впровадження в освітню систему університету зазначеного курсу, інших актуальних дисциплін бізнесового спрямування спонукатиме до розвитку у молоді економічного мислення, формуванню активної життєвої позиції, істотно сприятиме становленню підприємницького середовища та формування стартап-культури в університеті.

 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео