Тернопіль Інформ

Спортивний клуб “Прометей” тріумфував у другому матчі поспіль

Спортивний клуб “Прометей” тріумфував у другому матчі поспіль
61611 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Кам’янському цьогорічний дебютант баскетбольної Суперліги, місцевий СК "Прометей", приймав одну з найстаріших команд України, з більш ніж 50-річною історією — МБК "Миколаїв". "Корабели" — єдиний вітчизняний клуб, який взяв участь в усіх двадцяти восьми офіційних чемпіонатах України. 

Суперники нещодавно вже зустрічалися один з одним, щоправда в поєдинку товариського турніру “Кубок Прометея”. Тоді з рахунком 93:79 перемогли кам’янчани. Однак перед початком офіційного чемпіонату “Миколаїв” підсилився одразу двома високоякісними американськими легіонерами — захисником Робі Давеллом та центровим Кервіном Брістолом. Завдяки цьому малюнок гри “корабелів” мав змінитися. Втім, команді Віталія Чернія не вдалося виграти жодного з періодів у матчі. А також, окрім відсотку влучання з лінії штрафного кидка, миколаївці поступилися “Прометею” майже в усіх важливих статистичних компонентах. Зокрема, у кількості влучень з гри та триочкових. Впродовж матчу баскетболісти з Кам’янського поцілили 19 кидків здалеку проти 5-ти у МБК “Миколаїв”. У підсумку підопічні Карліса Муйжнієкса здобули другу домашню перемогу поспіль з загальним рахунком 115:86.

‘“Сьогодні в нашому виконанні, чесно кажучи, був дикий баскетбол. Гра практично без захисту з нашого боку. Більшу частину всіх м'ячів, які гравці “Прометея” закинули з дистанції, влучили без особливого опору, — зізнався головний тренер МБК “Миколаїв” Віталій Черній.

Цей результат поступово рухався, так як повинен. Так, як ми планували, як ми хотіли. Рахунок почав рости на нашу користь. Втім, МБК “Миколаїв” — молодці, бійці, боролися”, — каже головний тренер СК “Прометей” Карліс Муйжнієкс.

Кращим у складі господарів паркету виявився Ренді Кулпеппер. Його здобуток — 30 очок, 12 результативних передач, а також 5 перехоплень. Свій наступний поєдинок “Прометей” зіграє на виїзді 11-го жовтня з “Харківськими Соколами”.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео