Тернопіль Інформ

СК «Прометей» вирвав перемогу у БК «Дніпро»

СК «Прометей» вирвав перемогу у БК «Дніпро»
61965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спортивний клуб «Прометей» вдруге в нинішньому сезоні на паркеті суперників з рахунком 94:97 здолав БК «Дніпро» . Зустріч лідерів української баскетбольної Суперліги відбулася 24 січня.

1:1 — саме такий рахунок особистих зустрічей суперників був перед початком матчу. Команди обмінялися перемогами, засмутивши один одного при чужих трибунах. Тому 3-й поєдинок мав принципове значення.

З перших секунд дніпряни кинулися вперед. Впродовж дебютної п’ятихвилинки оформивши дворазову перевагу — 18:9. Однак до завершення чверті підопічні Муйжнієкса спромоглися скоротити відставання до 6-ти балів. У другому ж періоді «Прометей» вирівняв гру, ефективно атакуючи з різних дистанцій, не забуваючи й про боротьбу у трисекундній зоні. Втім, за рахунку 53:53 і за мить до великої перерви Террелл робить перевагу «Дніпра»— «плюс два». У третьому періоді опоненти продовжили йти ніздря в ніздрю, обмінюючись міні-ривками. Успішнішими виявилися гості, фінальний відрізок розпочавши у статусі лідерів.

«Статистика продемонструвала, що ми виграли щит. Це дуже важливо проти такої команди, як Дніпро, яка фізично дуже сильна команда. Я думаю була цікава боротьба з обох сторін. Дніпро молодці - билися до останнього», - каже головний тренер СК «Прометей» Карліс Муйжнієкс.

На початку останньої чверті «Прометей» оформлює спурт, який у підсумку й вирішив долю протистояння. Моріс Крік закидає 6 очок. Партнера підтримують Міллер та Маєрс, збільшуючи перевагу над суперниками до 9 балів за 3 хвилини до завершення матчу.

«Дурні втрати в нападі, коли ми взагалі не можемо повернутися. М'яч втратили, в захисті нікого немає. Нам забивають в порожнє кільце, де ми не маємо шансу навіть захиститися. Такі моменти нас просто розмазують по паркету», - зізнається головний тренер БК «Дніпро» Денис Журавльов

За час, що залишився, господарі щосили намагалися наздогнати кам’янчан. «Дніпру» вдалося скоротити відставання до 1 очка за декілька секунд до фінальної сирени. Втім, з лінії штрафного кидка крапку у матчі поставив капітан «Прометея» Денис Лукашов, влучивши обидві спроби.

 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео