Тернопіль Інформ

Хто голосніше влетів в суперважку вагу: Усик, Холіфілд або може Спінкс?

Хто голосніше влетів в суперважку вагу: Усик, Холіфілд або може Спінкс?
188799 ПЕРЕГЛЯДІВ

Суботня перемога Олександра Усика над Ентоні Джошуа в його третьому поєдинку в ліміті суперважкої ваги дозволила українцеві увійти в нечисленний список боксерів, які ставали чемпіонами світу в легших вагових категоріях, перш ніж вийти і перемогти великих хлопців.

Усик досяг статусу абсолютного чемпіона світу у важкій вазі і провів шість захистів титулу в цьому дивізіоні, після чого перейшов в суперважку вагу і особливо нікого не вразив в переможних боях з Чаззом Уізерспуном і Дереком Чісорою.

Усик - далеко не малюк. При зрості 191 сантиметр в бою з Джошуа українець важив близько 100 кілограмів - він був важчий Мухаммеда Алі в його знаменитому «Гуркоті в джунглях» з Джорджем Форманом в 1974 році і в бою 1964 року проти Сонні Лістона. Проте, Джошуа був набагато більший Усика - по зросту він перевершував претендента на 7 сантиметрів і був важчий на 8 кг.

Деяким бійцям було потрібно більше часу, щоб пристосуватися до хевівейту, перш ніж вони стали чемпіонами світу, в той час як інші зробили це навіть швидше Усика. Отже, як досягнення Усика порівнянні з досягненнями його попередників - боксерів, які брали чемпіонський пояс в суперважкій вазі після того, як панували в більш легкому дивізіоні?

Девід Хей (Великобританія)

Після об'єднання поясів в крузервейті Хей в 2009 році рішенням більшості суддів зупинив Миколу Валуєва і став новим чемпіоном WBA в суперважкій вазі. Як і у випадку з Усиком, це був лише третій бій британця у ваговій категорії гігантів.

Хей в день бою був на 45 кг легше Валуєва, а по зросту поступався росіянину на 22 сантиметри. Він був занадто швидкий на ногах для громіздкого чемпіона і помітно перевершував його в боксерській майстерності. Як і Усик в бою з Джошуа, Хей ледь не відправив Валуєва в нокдаун у 12-му раунді.

Британець після перемоги над «Російським гігантом» провів два успішних захисти титулу, поки в 2011 році в об'єднавчому бою за очками не програв піковому Володимиру Кличку, який показав Валуєву, як правильно користуватися своєю перевагою в габаритах.

Микола Валуєв - один з найбільш блідих чемпіонів світу в історії суперважкої ваги, тому на тлі успіху Олександра Усика в бою з Ентоні Джошуа досягнення Девіда Хея виглядає не так переконливо.

Рой Джонс (США)

Після завоювання титулу чемпіона світу в середній вазі в 1993 році Джонс досяг звання абсолютного чемпіона світу в напівважкій вазі і сміливо кинувся у вир хевівейту, минаючи важку вагу. У 2003 році Рой в домінуючому стилі одноголосним рішенням суддів побив Джона Руїса і заволодів поясом WBA.

У тому бою Джонс важив всього 87 кг проти 102 кг Руїса. Рой прекрасно розумів, що зробив одноразову вилазку на чужу територію і навіть не намагався захистити статус чемпіона світу в суперважкій вазі, а відразу ж повернувся в напівважкий дивізіон.

Рой Джонс був кращим боксером 1990-х років і ставав чемпіоном світу в чотирьох вагових категоріях. І все ж саме в суперважкій вазі успіх американця складно порівняти з недавнім тріумфом Олександра Усика, який побив набагато більш сильного чемпіона, так ще й забрав не один пояс, а відразу три.

Боб Фіцсіммонс (Великобританія)

Важка вага існує тільки з 1996 року, тому англієць Фіцсіммонс зробив величезний стрибок у вазі, коли трохи більше століття тому кинув виклик і нокаутував в Карсон-Сіті Джеймса Корбетта.

Фітцсіммонс з 1891 по 1894 був чемпіоном світу в середній вазі, а ту саму перемогу над Корбеттом оформив ударом в сонячне сплетіння в 14-му раунді в 1897 році.

У той час Корбетт був величезною зіркою - його поразка від Фіцсіммонса шокувала світ боксу, але сенсаційний британець програв титул в першому ж захисті з Джеймсом Джеффрісом, тому його швидкоплинний успіх важко порівнювати з досягненням Усика.

Майкл Мурер (США)

Мурер сколотив вражаючу кар'єру в напівважкій вазі, вигравши нокаутом кожен з 22-х боїв, дев'ять з яких були титульними.

Лівша з Брукліна став чемпіоном світу в суперважкій вазі в своєму сьомому бою, коли в 1992 році в п'ятому раунді зупинив Берта Купера в поєдинку за вакантний пояс WBO. Найцікавіше, що в тому бою Мурер побував в нокдауні в першому раунді.

У квітні 1994 року Мурер, переживши нокдаун у другому раунді, рішенням більшості суддів побив Евандера Холіфілда і став чемпіоном світу за версіями IBF і WBA. Втім, через кілька місяців Майкл нокаутом програв Джорджу Форману, віковий рекорд якого підштовхує до камбеку Кличка-молодшого.

Перемога над Холіфілдом - епохальне досягнення для будь-якого боксера, але все-таки успіх Усика в протистоянні з Джошуа перевершив перший момент слави Мурера в суперважкій вазі.

Евандер Холіфілд (США)

Олександр Усик виграв три титули в суперважкій вазі набагато швидше, ніж Евандер Холіфілд, який свій перший пояс в хевівейті добув лише в сьомому бою. Проте, перший тріумф Холіфілда серед супертяжів, ймовірно, має більше значення для історії боксу.

Забудьте недавню жалюгідну спробу 58-річного Холіфілда повернутися в бокс - американець був однією з найяскравіших зірок в захоплюючу епоху суперважкої ваги поряд з такими постатями, як Майк Тайсон, Леннокс Льюїс, Ріддік Боу і багато інших.

Хто голосніше влетів в суперважку вагу: Усик, Холіфілд або може Спінкс? - изображение 1

Як і Усик, Холіфілд в крузервейті досяг статусу абсолютного чемпіона світу, а в хевівейті американець, на відміну від Олександра, також дуже швидко став абсолютом після перемоги нокаутом над Джеймсом Дагласом в жовтні 1990 року.

Холіфілд - єдиний в історії чотириразовий чемпіон світу в суперважкій вазі. І це в епоху таких хлопців, як Тайсон і Льюїс. Усика чекає довгий шлях, щоб відповідати резюме Евандера.

Майкл Спінкс (США)

Після довгого правління в напівважкій вазі в статусі абсолютного чемпіона світу з десятьма успішними захистами Спінкс в 1985 році кинув виклик чемпіону IBF Ларрі Холмсу.

Спінкс переміг в близькому бою рішенням суддів, незважаючи на те що Холмс був майже на 10 кілограмів важчим. Той бій став головним апсетом року в світовому боксі.

Через три місяці Спінкс набрав 11 кілограмів і знову переміг Холмса рішенням суддів після 15 раундів конкурентного боксу. Яскравий візит Майкла в хевівейт був брутально обірваний в першому раунді Майком Тайсоном - в рингу з найнебезпечнішою людиною на планеті Спінкс протримався всього 91 секунду.

Чемпіонський шлях Майкла Спінкса в супертяжах був недовгим, але стрибок з напівважкої ваги і перервана 7-річна гегемонія Ларрі Холмса роблять його подвиг більш значним, ніж те, що в суботу вдалося Усику на стадіоні Тоттенхема.

ua-football.com

Теги: Евандер Голіфілд , Голіфілд , Евандер Голіфілд Вікіпедія, Голіфілд Вікіпедія , Олександр Усик ,Усик, Александр Усик Википедия,Усик Википедия,Девід Гей,Девід Гей Вікіпедія,Гей Вікіпедія,Гей ,Девід Хей,Девід Хей Вікіпедія,Хей Вікіпедія,Хей ,Усик-Джошуа,Олександр Усик Вікіпедія,Усик Вікіпедія, Ентоні Джошуа, Ентоні Джошуа Вікіпедія , Джошуа Вікіпедія ,Джошуа Википедия, Энтони Джошуа,Джошуа,Джордж Форман,Джордж Форман Википедия, Форман,Форман,Форман Википедия,Мухаммед Алі,Мухаммед Алі Вікіпедія,Алі Вікіпедія,Мухаммед Али,Мухаммед Али Википедия,Али Википедия,Сонні Лістон,Сонні Лістон Вікіпедія,Лістон Вікіпедія,Сонні Лістон ,Лістон ,Спорт,Новости спорта,Новини спорту,Новости,новини,Спортивные новости,Спортивні новини,бокс,новости бокса, Валуєв, Микола Валуєв,Валуєв Вікіпедія,Микола Валуєв Вікіпедія,Николай Валуев,Николай Валуев Википедия,Валуев Википедия,WBA ,Рой Джонс ,Рой Джонс Вікіпедія,Джонс Вікіпедія,Джонс ,Джон Руїс,Джон Руїс Вікіпедія,Руїс Вікіпедія,Руїс , Джон Руїс,WBA,Боб Фіцсіммонс,Фіцсіммонс,Боб Фіцсіммонс Вікіпедія,Фіцсіммонс Вікіпедія,Фіцсіммонс ,Майкл Мурер,Мурер,Майкл Мурер Вікіпедія,Мурер Вікіпедія,Джеймс Джеффріс,Джеффріс,Евандер Холіфілд,Холіфілд,Майк Тайсон, Леннокс Льюїс, Ріддік Боу,Тайсон, Льюїс, Боу,Майкл Спінкс,Спінкс,Майкл Спінкс Вікіпедія,Спінкс Вікіпедія
Автор: admin.sportcomua

© 2020 ternopol-inform

Мої відео