Тернопіль Інформ

Макрон розбудив НАТО: навіщо він говорить про прямий конфлікт із Росією

Макрон розбудив НАТО: навіщо він говорить про прямий конфлікт із Росією
387731 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заява Макрона про можливе перекидання натовських військ в Україну наробила галасу в альянсі. Союзники Франції поспішили спростувати слова політика, Москва традиційно пригрозила Заходу ядерною зброєю. Навіщо Макрону знадобилася така риторична ескалація?

Президент Франції запрошує лідерів ЄС до Парижа для обговорення підтримки України у війні з Росією. На зустрічі у Єлисейському палаці, крім представників ЄС, також були присутні США, Канада та Велика Британія.

Макрон оголосив про створення коаліції з допомоги Україні. Він заявив про необхідність запобігти перемозі Росії у війні, вважаючи це ключовим для безпеки Європи.

Пізніше співрозмовники Bloomberg пояснили, що насправді хотів сказати президент Франції. За словами джерел агентства, йдеться про військових радників та інструкторів, для захисту яких можна відправити в країну військовий контингент. Спікери наголосили, що на зустрічі не обговорювалося відправлення військовослужбовців для безпосередньої участі в боях із російськими військами. Однак публічно всі сприйняли слова Макрона саме так – і поспішили різко відхреститися від його заяв. 

Ці слова Макрона можуть бути спробою підняти його роль у підтримці України, особливо в контексті зменшення підтримки з боку США.

Читайте більше в аналітиці міжнародної інтернет-агенції NewsPrice  та у Telegram – каналі агенства. 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео