Тернопіль Інформ

Тупицький продовжує серію позовів проти Володимира Зеленського! Чи стане цей успішним?

Тупицький продовжує серію позовів проти Володимира Зеленського! Чи стане цей успішним?
25159 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 грудня 2020 року наказом Президента України від виконання обов’язків було відсторонено голову Конституційного суду. Цей документ повинен був діяти протягом двох місяців, після чого Володимир Зеленський перерозглянув своє рішення та 26 лютого повторно відсторонив голову Конституційного суду України строком ще на один місяць. Така необхідність виникла через те, що суддю підозрювали в тому, що він намагався використати свою владу для того, щоб натиснути на свідка.

Зараз Тупицький вже втретє намагається оскаржити рішення Президента стосовно власного відсторонення. Він подає позови до Касаційного суду України. Але там наголосили, що попередніх два позови вже залишили без розгляду. Тож чим завершиться ця історія передбачити поки важко. Адже немає жодних підстав змінювати попереднє рішення.

Минулого разу у Верховному суді України зазначили: «У постанові від 2 березня 2021 року у справі № 9901/43/21 зазначалося, що для звернення до суду у справах про прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби встановлюється місячний строк, який є спеціальнім для такої категорії справ (ч. 5 ст. 122 КАС України). Позивач звернувся до суду 26 лютого 2021 року, однак строк оскарження указу президента України Закінчився 29 січня 2021 року».

В ВСУ також зазначили, що для того, аби його оскарження було взяте до уваги та розглянуте, він повинен буде подати повторний позов. В ньому необхідно зазначити, з яких причин Тупицький не оскаржив рішення Президента раніше. Якщо він не зможе надати перелік об’єктивних проблем, через які він не зміг зробити це вчасно, суд не розглядатиме його позов. Саме тому цей позов стане вирішальним у цій справі. Тож чекаємо на рішення суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео