Тернопіль Інформ

Що Кабінет Міністрів встиг зробити за рік? Розповів Денис Шмигаль!

Що Кабінет Міністрів встиг зробити за рік? Розповів Денис Шмигаль!
23255 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Денис Шмигаль звітував про роботу 21 Кабінету Міністрів України. Його сформували після того, як у відставку пішов Олексій Гончарук, а саме 4 березня 2020 року. Нещодавно новому керівникові уряду вже доводилось звітувати про результати виконаної роботи. А 3 березня в Кабміні пройшло засідання, під час якого Денис Шмигаль звітував про рік роботи уряду.

Сам політик зазначив наступне: “Сьогодні доволі знакове засідання для нашої команди. Майже рік тому в цей час починав роботу наш уряд. Рік тому ніхто не міг спрогнозувати, що нас чекає протягом 2020 року. Я дуже вдячний всім колегам, Верховній Раді, Президенту, за роботу в режимі нон-стоп”. Тож що саме уряд встиг зробити за 2020 рік?

По-перше, ще на початку роботи нового Кабінету Міністрів, було прийняте рішення, яке дозволило нашій державі повернути 1,1 мільярда гривень, які держава повинна була шахтарям. Проте приблизно через тиждень після нового скликання почалась пандемія, через що весь уряд перебував на карантині. За словами Шмигаля, цей карантин приніс також і позитивні зміни, адже уряд встиг реанімувати медицину, яка вже довгий час потребувала цього, а також ми скоротили ті жертви, які могли б бути, якби його не було.

Також до України привезли багато апаратів Штучної вентиляції легень, які стануть у пригоді навіть після пандемії. Змогли збудувати багато нових лабораторій, які працюють в постійному режимі. Тепер міністри не отримують премій, проте ці кошти поповнюють бюджет країни. Замість цього доплати тепер отримують медики, які допомагають боротись із хворобою. Також уряд зміг ввести цілий ряд доплат українцям. Всі пенсіонери отримують +500 гривень до пенсій. Прожитковий мінімум також збільшили. Встигли також запустити проєкт, який перекриває безробіття. Так, поки лише частково, але далі більше.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео