Тернопіль Інформ

Нова амбасадорка України в США: чому Маркарова, на думку Володимира Зеленського, ідеальний кандидат?

Нова амбасадорка України в США: чому Маркарова, на думку Володимира Зеленського, ідеальний кандидат?
21732 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні таки обрали нового амбасадора у США. Два місяці продовжувалась тиша, проте Володимир Зеленський вирішив особисто підійти до розв’язання цієї проблеми. Новим послом України в США, який допоможе покращити імідж України та одночасно зберегти політичні стосунки зі Сполученими Штатами на Банковій, стала Маркарова. Президент особисто прокоментував свій вибір для українців.

Вчора Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким завершився формальний дипломатичний ритуал, який супроводжує подібні призначення. Розпочали його ще восени минулого року, проте ніяк не могли поставити крапку в цьому питанні. По-перше, не поспішали із цим через те, що у Вашингтоні ще не відбулась інавгурація Байдена. Не дивлячись на те, що агреман з Вашингтону Маркарова отримала призначення на посаду ще минулого року, в Україні не поспішали підтверджувати її кандидатуру.

Більшість аналітиків переконані в тому, що ця жінка стане достойним кандидатом на цю роль. Дмитро Кулеба зауважував, що "Маркарова ідеально вписалася в уявний портрет посла України у Вашингтоні". Її перевагою є те, що вона вільно володіє англійською та вже далеко не перший рік веде переговори з іноземцями. Найбільше досвіду вона має у сфері економіки. Тож загалом, вона відповідає всім вимогам, якими повинен володіти кандидат на такий поважний пост.

Звісно, в неї, як і в будь-якого іншого кандидата є й недоліки. Одним з таких є повна відсутність досвіду у веденні політичних переговорів. Проте це компенсується її вмінням швидко знаходити спільну мову з усіма та прекрасною орієнтацією в темі. Також призначення її, як посла стане прекрасними вибором для покращення статусу України на міжнародному рівні. Так зазначив Володимир Зеленський.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео