Тернопіль Інформ

Верховна Рада України знову провалила кандидатуру Юрія Вітренко!

Верховна Рада України знову провалила кандидатуру Юрія Вітренко!
64400 ПЕРЕГЛЯДІВ

В грудні минулого року сталось перше слухання стосовно призначення Юрія Вітренко на пост першого віцепрем'єра Міністра енергетики України. Того разу його підтримало лише 186 депутатів, що набагато менше половини. Проте після звільнення попереднього віцепрем'єра, чоловік знову висунув свою кандидатуру на цей пост.

Вчора ми писали про те, що відбуватиметься засідання, під час якого і будуть вирішувати, чи дадуть шанс Юрію обійняти цю посаду. Президент особисто закликав всіх своїх послідовників підтримати кандидатуру Вітренко. Цього разу його підтримало трохи більше осіб (204), проте це також навіть не половина депутатів ВРУ. Тож призначати колишнього топменеджера “Нафтогазу” на таку відповідальну посаду ніхто не буде.

Підрахувавши статистичні дані голосування, аналітики виявили, що проти такого рішення витупили ті депутати, які підтримують Рината Ахметова та Ігоря Коломойського. Проте, чому вони проти, ніхто поки не пояснює. Але хто тепер обійматиме цю високу посаду, поки залишається в таємниці.

Для того, щоб Юрія Вітренко призначили на цей пост, “Слуги народу” вдавались до багатьох видів розповсюдження інформації. Вони розповідали на всю країну, що вже знайшли тих, хто підтримає кандидатуру новоспеченого політика. Розповідали, що його й так вже багато хто хоче бачити на цій посаді, проте голосування показало зовсім інше. З 450 депутатів лише 204 особи проголосували “за”.

Публічно свою позицію не голосувати висловив спікер Дмитро Разумков. Він прямо зазначив журналістам, що Вітренко мав відмовитися від премії, яку отримав раніше, якщо хоче працювати на державу: "Не можна сьогодні було взяти гроші з бюджету, а потім піти працювати й розповідати, який ти засмучений через бабусю, яка живе в селі". Тож на посаді має бути хтось, хто прагне працювати для людей!


© 2020 ternopol-inform

Мої відео