Тернопіль Інформ

Дніпропетровську облраду очолив Святослав Олійник

Дніпропетровську облраду очолив Святослав Олійник
163686 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час позачергової сесії обласної ради за його кандидатуру, яка, до речі, була єдиною, проголосував 91 з 93 депутатів. Попередній голова облради Гліб Пригунов склав свої повноваження. 

Святослав Олійник - у облраді людина не нова, він обіймав посаду першого заступника голови. Його називають людиною впливового олігарха Ігоря Коломойського. 

Саме Олійник ще 1 листопада підписав розпорядження щодо скликання позачергової сесії 8 листопада, на якій депутати готувалися оголосити недовіру Глібу Пригунову. Втім, той вже 5 листопада заявив про те, що складає повноваження, зазначивши, що доцільно було б провести позачергові вибори усієї обласної ради. 

Довідка:  Святослав Васильович Олійник народився у Дніпропетровську 4 грудня 1975 року. У 1998 році закінчив Національний університет за фахом “правознавство”. Другу вищу освіту отримав вже у 2009-му - диплом факультету психології Санкт-Петербурзького університету.

З 1998  року працював у органах прокуратури, у 2005 році звільнився та почав приватну адвокатську діяльність.

Був народним депутатом України п’ятого та шостого скликань від Блоку Юлії Тимошенко.

На місцевих виборах 2010 року балотувався на  посаду мера Дніпропетровська. В підсумку голосування зайняв друге місце, поступившись чинному міському голові Івану Куліченко. Очолювана Олійником партія “Україна Майбутнього” провела в місцеві ради різних рівнів Дніпропетровської області 39 депутатів.

На парламентських виборах 2012 року йшов першим номером у списку партії “Україна Майбутнього”, однак політсила не здолала 5-відсоткового бар`єру.

На виборах у 2014 році Олійник знову очолив виборчий список політичної партії “Україна Майбутнього”, та вона так не отримала представництва в парламенті.

З весни 2014 до літа 2015 Олійник займав посаду заступника губернатора при Ігорі Коломойському. 

 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео