Тернопіль Інформ

У Дніпрі стався конфлікт між громадськістю та адміністрацією міста

У Дніпрі стався конфлікт між громадськістю та адміністрацією міста
157187 ПЕРЕГЛЯДІВ

У одному із районів Дніпра чиновники збираються розпочати реконструкцію. У її рамках наявну зелену зону збираються змінювати, фактично прибирати. Щоб цього не сталося – люди вийшли на мітинг.

Ледь не весь житловий масив вийшов задля боротьби за свої зелені зони. Чимала кількість людей із району Перемога-6 стояла на захисті благоустрою мікрорайону. Повідомляється, що кількість людей, що були на мітингу досягла навіть кількох тисяч.

До мітингарів не вийшли чиновники. Але їх підтримали достатнього відомі у місті люди такі як адвокат Василь Підлужний. Він також був присутній там. З його слів, люди категорично проти перетворення свого масиву на сірі бетонні джунглі із зеленню лише в суворо визначених місцях. Це їх громадянська позиція. І вони абсолютно вправі її відстоювати як у соцмережах та зверненнях до можновладців, так і мітингами.

Мер спочатку ніяк не відреагував на ситуацію, що склалася. Але один із міських політиків, Геннадій Корбан все-таки надав достатньо оперативну реакцію на мітинг. Так, він створив пост у соцмережі Facebook, у якому намагався вдаватися в пояснення запланованих дій міської влади. З його слів мерія збирається упорядкувати набережні, додати на місця рекреаційні та спортивні зони та не залишати жителів без доступу до річки.

У відповідь на допис люди намагалися відстоювати свою позицію. Але замість конструктивних адекватних відповідей отримали образи та хамство від можновладців. Автор поста дозволяв собі грубі слова в сторону людей та говорив про те, що заблокує тих, хто не згодні з його позицією.

Не оминув онлайн-баталій і безпосередній керівник міста, мер Борис Філатов. Проте жителів Дніпра вже не здивувала груба реакція, це не перший раз, коли Філатов хамить людям. Тим, хто наважується говорити "проти" дій влади, політик радив повертатися туди, звідки приїхали, коментаторів називав боягузами, маніпуляторами та мерзотниками.

Конфлікт не вичерпався на цьому дописі та реакції політиків. Заступник мера на своїй сторінці запропонував взагалі не займатися реконструкцією цього району задля покарання. Таке прохання Лисенко зробив у відкритому дописі.

Чим закінчиться ця ситуація – поки що ніхто не може сказати. Зрозуміло наразі одне – люди й надалі відстоюватимуть свій мікрорайон.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео