Тернопіль Інформ

Досить знищувати екосистему заповідника! Адміністрація заповідника просить прихильників джипів не знищувати природу

Досить знищувати екосистему заповідника! Адміністрація заповідника просить прихильників джипів не знищувати природу
7851 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпровсько-Орільський заповідник існує вже протягом багатьох років. В ньому знаходяться рідкісні види рослин та тварин. Проте останнім часом ті, хто дуже сильно полюбляє швидкість та ризик, почали його знищувати. Тож адміністрація звертається до всіх із проханням припинити вбивати природу. Найбільше вони наголошують на тому, щоб за голову взявся клуб Позашляхового туризму “Меридіан 4х4”. Саме вони найчастіше організовують такі заїзди.

На сторінці дирекції заповідника написане наступне: “Під впливом вітрових процесів в рамках цієї системи піщані пагорби Дніпра є унікальними для танення Дніпра, на яких вирощені і тварин з міжнародної та національною цінністю (каспій, мідь, гадюка, гадюка звичайна гадюка, тушкована, багато видів хижих птахів. Багато птахів використовують ці ділянки для гнізда - різні види жайворонків, жовта тряска, перепелині, куріпки, кидають гнізда прямо на землю. Понад 15 видів комах, які зустрічаються рідко в Європі, постійно мешкають тут. Є й інші рідкісні тварини – степова миша, коза, плямистий олень і т. д. Взимку екстремально рідкісні птахи, такі як білохвостий орел, орел-зима, місяця, шулики, яструби, живуть в цій місцевості, адже потребують виключно відкритих ділянок піщаного степу. Але ж ці території і їх жителі активно знищують позашляховики та власники мотоциклів, які варварським способом використовують ці пагорби для задоволення потреб '' екстриму ".

Вся річ у тому, що таке здавалося б нешкідливе хобі вже дуже довго продовжує вбивати природу. На гірках залишаються шрами, які не заживають. Вони постійно стають все більшими. Тож ті, хто свідомо ставиться до себе та до свого життя закликають нас згадати, що заповідники пошкоджувати не можна!

© 2020 ternopol-inform

Мої відео