Тернопіль Інформ

Відкриття оновленого планетарію: 28 січня всі зможуть доторкнутись до зірок!

Відкриття оновленого планетарію: 28 січня всі зможуть доторкнутись до зірок!
112165 ПЕРЕГЛЯДІВ

28 січня розпочне працювати планетарій, який зачиняли на ремонт. В кінці грудня минулого року його намагались запустити в тестовому режимі, проте одразу після початку його роботи почався ще й локдаун. Тож насолоджуватись зірками люди могли лише 2 тижні. Тепер на них чекає оновлена будівля з великою кількістю цікавинок.

Минулого разу побачити, що тепер пропонують працівники планетарію, змогло лише 449 гостей. Проте зараз, сподіваються працівники, вони покажуть цю красу всім охочім. То що ж чекає тих, хто хоче дотягнутись до зірок? У серці нової будівлі тепер знаходиться зал зірок, для його оснащення використали найсучасніше цифрове обладнання і програмне забезпечення. Проєкційна система з 6-ма LED-проекторами дає можливість демонструвати відео в форматі 4К-8К. Це наразі один з найкращих показників у Європі. До того ж у планетарії на вас чекають новенькі зручні крісла, на яких вам комфортно буде переглядати фільми. І звукова система, яка передає чистий звук без перешкод. На такому рівні змогли обладнати лише 1 планетарій по всій країні.

Перезавантажили планетарій завдяки ініціативі Макса Полякова та його “Асоціації Ноосфера”. За їхньої допомоги була створена особлива структура зали з зірками. Їхніми силами була інстальована і тематична композиція, яку ви можете побачити у планетарії. Тепер у будівлі планетарію можна побачити та насолодитись пультом управління зоряним небом, слайдпроєктором, кіноапаратом. На стінах ви зможете побачити унікальні вітражі, які створили по особистому замовленню для планетарію. А для любителів історії там показують фотохроніку 50-річної історії закладу.

Тепер в ньому можна вивчити й одежу космонавтів, деталі поверхні землі, моря, рельєфи й все, що може зацікавити юних дослідників. Працівники планетарію сподіваються побачити велику кількість зацікавлених облич у закладі із такою багатою історією. Адже тепер вони можуть показати й те, як працює гравітація на різних планетах. А у програмі, яку транслюватимуть, міститься багато цікавих та незвичайних фактів про наш Всесвіт. В ігровій формі всі відвідувачі зможуть розвинути свою ерудицію та просто доторкнутись до зірок.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео